Një ngasës kamioni në Prizren ndotë rrugën, dënohet me gjobë nga Policia e Kosovës

0
113

Në Prizren është dënuar një ngasës i kamionit, pasi gjatë vozitjes e ka ndotur njërën prej rrugëve të qytetit.

Policia e Kosovës, njëherit ka bërë thirrje që ngasësit të kujdesen edhe për pastërtinë dhe mirëmbajtjen e ambientit.

“Ne si qytetar duhet te kujdesemi për veç te tjerash edhe mirëmbajtjen dhe pastërtinë e ambientit ku jetojmë, ngasësit e automjeteve me “Ligjin për Rregullat e Trafikut Rrugorë” (05/L-088), i cili është në fuqi, e kanë obligim që të kujdesen që të mos ndotin rrugët dhe duhet të kujdesen që të pastrohen rrotat në rast se automjeti del nga punishtja apo rruga me baltë.

Ligji në fjale thotë:

“ Neni 44 , Hyrja nga rruga dytësore e paasfaltuar

1. Shoferi i cili me mjet hyn nga rruga e dheut në rrugë me rrugë të shtruara duhet ta ndalë mjetin dhe ta heqë baltën nga rrotat. “

Por një ngasës kamioni në Prizren nuk është kujdesuar për këtë , andaj me datë 17.03.2023 ngasësit në fjalë i shqiptuar një gjobë për shkak të ndotjes së asfaltit me rrotat me baltë.

Policia e Kosovës bënë thirrje të gjithë ngasësve dhe pjesëmarrësve tjerë në komunikacion që të kujdesën për sigurinë e tyre dhe të pjesëmarrësve tjerë, por të kujdesën edhe për pastërtinë dhe mirëmbajtjen e ambientit, respektojeni rregullat dhe ligjet në fuqi”, thuhet në njoftimin e Policisë së Kosovës./04 Online

Leave a Reply