Një kujtim më ndryshe për Drinin

0
417

Sot u bën 24 vite nga vrasja ende e pa zbardhur e Ekrem Rexhës-Drinit, njeriut që dha gjithçka nga vetja për lirin e e Kosovës.

Drini ishte nga ata që ju përgjegjën zërit të atdheut duke u radhitën në UÇK-së, kur shumë të tjerë e kishin mbuluar kokën me qebe apo e shiqonin luftën si një film nga telivizioni.
Kreu shumë detyra të rëndësishme gjatë luftës, nga shefi operativës në SH.L. UÇK-së në Vërri deri si antarë i SH.P të UÇK-së, duke marrën pjesë drejtpërdrejtë në shumë beteja kundër okupatorit serbë.
Fatëkeqësishtë emri i Drinit u përdorën dhe këqpërdorën për plitikën ditore dhe përfitime matriale nga shumë njerzë të papërgjegjshëm.

Kush është zgjuar nga gjumi i pari, i vogël e madhë, e kanë përdorë dhe e përdorin edhe sot emrin e tij në mënyrën me të poshtër të mundëshme nëpër paqavura informati e veçanarisht nëpër rriete sociale duke thën të pavërteta e duke marrën “guximin” për të drejtuar shigjeta lidhur me vrasjen e tij, të pavetëdishim apo ndonjëri edhe me mision, se janë duke i shërbyer Sebisë e cila është adresa e vetme e gjenocidit në Kosovë dhe e të gjitha vrasjeve para, gjatë dhe pas lufte.

Vasja e Drinit dhe shumë vrasje tjera të pazbardhura deri sot në Kosovë, porositësit dhe zbatuesit e këtyre vrasjeve i kanë përdorën me shumë mjeshtëri për përçarje mes shqiptarëve, ku viktima janë qytetarët e painformuar të cilët janë manipuluar dhe manipulohen edhe sot ashtu siç do Serbia dhe ndonjë argatë i tyre i mbetur në vendin tonë.

Serbia për 25 vite nuk ka lën gur pa livzë për t’i përça shqiptarër me vrasje, propagand linçuese e shpifëse, deri te dosjet që themeluan mostrumin politik në Hagë!
Serbia edhe sot është ajo që ka qenë për afro një shekull.
Figura e Ekrem Rexhës-Drinit dhe shumë të tjerëve nuk rriten as zvogëlohen me të pavërteta e rrena nëpër këngë, dukumentare e memoriale siç ka ndodhën dhe po ndodhën, sepse veprat dhe kontributi i tyre flasin vet.

Lavdi veprës se kom.Drinit dhe gjithë atyre që u sakrifikuan për lirin e Kosovës.

Shkruan: Zafir BERISHA – Ish komandant i UÇK-së në Zonën e Prizrenit

* Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e 04 Online

Leave a Reply