Heqja e qimeve të hundës me rrënjë është jashtëzakonisht e rrezikshme

0
174

Heqja e qimeve është një zgjedhje personale për secilin.

Megjithatë, një ekspert mjekësor ka shpjeguar pse nuk duhet të hiqni kurrë qimet e hundës, duke treguar gjithashtu edhe për rezultatet e tmerrshme që mund të ndodhin kur gjërat shkojnë keq, shkruan DailyMail.

Sipas Dr Don J. Beasley, një otolaringolog me bazë në Idaho, heqja e qimeve nga hunda si me dyllë ose me piskatore mund ta vë hundën tuaj në rrezik të madh.

Duke folur për HuffPost, specialisti i veshit, hundës dhe fytit shpjegoi se hunda është një zonë jashtëzakonisht delikate që përmban enë të shumta gjaku dhe mukoza.

“Depilimi i hundës mund të jetë një përvojë e pakëndshme, pasi pasazhet delikate të hundës mund të jenë të ndjeshme ndaj ndjesisë së tërheqjes, duke shkaktuar potencialisht dhimbje, skuqje dhe acarim të përkohshëm”, tha ai.

Ai gjithashtu detajoi se si qimet brenda vrimave të hundës kanë në të vërtetë disa funksione të rëndësishme, duke vepruar si një filtër për ajrin që thithim dhe duke bllokuar çdo dëmtim të ajrit që mund të irritojë, si pluhuri dhe poleni.

Përveç kësaj, ai theksoi gjithashtu se heqja e qimeve, veçanërisht nëse bëhet në mënyrë johigjienike, mund të rrisë rrezikun e infeksioneve dhe komplikimeve të tilla si folikuliti ose celuliti i hundës.

Leave a Reply