Çfarë i ndodh organizmit nëse gëlltit çamçakëz?

0
189

Çamçakëzi nuk është bërë për t’u ngrënë, por ka shumë njerëz që kanë gëlltitur një të tillë, kryesisht pa dashje.

Paralajmërimi nga më të rriturit ka qenë gjithnjë i njëjtë: “ Po gëlltite çamçakëz të ngjiten zorrët.”

Të jetë e vërtetë vallë?

Këtë e zbulojmë në rreshtat e mëposhtme në këtë artikull të AgroWeb.org.

Mesa duket, çamçakëzi ndjek të njëjtin rrugëtim si çdo ushqim ose pije tjetër.

Megjithatë ai është shumë i vështirë për t’u tretur.

Gëlltitja e çamçakëzit sigurisht që e vështirëson punën e stomakut.

Por, sistemi tretës i njeriut është shumë i fortë.

Nëse ia del të tresë një biftek apo bërxollë derri apo viçi, atëherë me siguri mundet të përballojë edhe një çamçakëz. Por jo pa vështirësi.

A Ngjitet Çamçakëzi Në Muret e Stomakut?
Stomaku ka lëvizjet e veta, acidet dhe enzimat që shpërbëjnë çdo ushqim që futet brenda.  Megjithatë çamçakizi nuk tretet plotësisht për shkak të përbërjes kimike.

Shumë njerëz kanë besuar me të vërtetë se çamçakëzi ngjitet në muret e stomakut në të njëjtën mënyrë si në dërrasën e bankës.

E vërteta është sipas mjekëve, që me trupin e njeriut ajo që futet brenda do të dalë jashtë patjetër.

Koha se kur ndodh kjo është diçka tjetër sepse sistemi tretës është i ndryshëm në çdo njeri.

Mjekë që kryejnë ekzaminime shprehen se nuk kanë arritur asnjëherë të gjejnë çamçakëz që ka qëndruar më shumë se një javë në zorrë ose në stomak.

Ata e krahasojnë çamçakëzin me çdo substancë tjetër ngjitëse që gjithësesi del nga trupi e patretur.

Përse Nuk Duhet Të Gëlltisim Çamçakëz
Përtypja e çamçakëzit nuk ka asnjë vlerë ushqimore ndaj eskpertët më në zë të mjekësisë janë të mendimit se duhet treguar kujdes.

Nëse gëlltisni një çamçakës, mund edhe të mbyteni, pasi mund t’ju kalojë keq, thonë ekspertët duke rekomanduar hedhjen e tij sapo shija humbet.

Leave a Reply