A ndihmon akullorja në lehtësimin e dhimbjes së fytit?

0
457

Ngrënia e akullores mund të sigurojë një lehtësim të përkohshëm për dhimbjen e fytit falë ndjenjës së saj të ftohtë dhe qetësuese.

Megjithatë, ky lehtësim shpesh është jetëshkurtër dhe përmbajtja e lartë e sheqerit në shumicën e akulloreve mund të rrisë inflamacionin dhe të ulë imunitetin tuaj, duke përkeqësuar potencialisht gjendjen tuaj, shkruan Healthline.

Një studim tregon që sheqeri nuk është ideal për sistemin imunitar, sepse mund të shkaktojë inflamacion dhe të dobësojë aftësinë e trupit tuaj për të luftuar infeksionet.

Marrja e lartë e sheqerit mund të zvogëlojë efektivitetin e qelizave të bardha të gjakut, të cilat luajnë një rol vendimtar në mbrojtjen kundër sëmundjeve. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse një virus ose baktere janë shkaku i dhimbjes së fytit tuaj.

Ndryshe, ekspertët shëndetësorë thonë se nëse jeni gati të hani akullore për dhimbje të fytit, zgjedhja e disa llojeve të akullores të cilat kanë më pak sheqer mund të jetë një zgjedhje më e mirë.

Leave a Reply