Rreziqet e liposuksionit: Çfarë duhet të dini para se të vendosni

0
166

Liposuksioni tumescent është një procedurë kozmetike e njohur për heqjen e yndyrës së tepërt në trup, por ekspertët paralajmërojnë për rreziqet që mund të shoqërojnë këtë procedurë.

Megjithëse konsiderohet si një metodë relativisht e sigurtë dhe efektive, liposuksioni tumescent mbart disa rreziqe të tilla si infeksioni, asimetria, parregullsitë e lëkurës dhe reaksionet negative ndaj lëngut tumescent, shkruan Health, transmeton Gazeta Shneta.

Kjo procedurë përdor një solucion special të njohur si solucioni tumescent, i cili ndihmon në mpirjen e zonës, redukton gjakderdhjen dhe lehtëson heqjen e yndyrës.

Përveç kësaj, liposuksioni tumescent shpesh konsiderohet si një zgjidhje më e sigurtë në krahasim me teknikat tradicionale të liposuksionit, pasi ka më pak rrezik nga humbja e gjakut dhe kohë më të shkurtër të rikuperimit.

Megjithatë, pacientët duhet të jenë të vetëdijshëm për rreziqet potenciale dhe të konsultohen me një kirurg të specializuar për të diskutuar opsionet dhe pritshmëritë përpara se të nënshkruajnë për procedurën e liposuksionit tumescent.

Leave a Reply