Nga skara e deri tek tharja e rrobave, këto janë rregullat e ballkonit në Gjermani

0
125

Gjermania njihet për ballkonet e saj të bukura, ku banorët mund të shijojnë rrezet e diellit dhe ajrin e pastër.

Megjithatë, të jetosh në afërsi me të tjerët do të thotë se ka disa rregulla që duhen ndjekur për të garantuar sigurinë dhe komoditetin e të gjithëve.

Në Gjermani ka rregulla specifike që rregullojnë shfrytëzimin e ballkoneve, shkruan GlobalVillageSpace, përcjell Klankosova.tv.

Këto rregulla janë në fuqi për të siguruar që banorët të mund të shijojnë ballkonet e tyre pa i shqetësuar fqinjët.

Disa nga rregullat më të rëndësishme përfshijnë:

  1. Ndalohet muzika ose zhurma me zë të lartë

Një nga rregullat më të rëndësishme të përdorimit të ballkonit në Gjermani është mbajtja e niveleve të zhurmës në minimum. Kjo do të thotë të mos ketë muzikë me zë të lartë, të bërtitura ose zhurma të tjera që mund të shqetësojnë fqinjët tuaj. Nëse dëshironi të dëgjoni muzikë në ballkonin tuaj, përdorni kufje ose mbani volumin e ulët.

  1. Ndalohet pirja e duhanit

Pirja e duhanit në ballkone nuk lejohet në shumë pjesë të Gjermanisë. Kjo është për shkak se tymi mund të kalojë tek fqinjtë, duke shkaktuar shqetësim dhe probleme shëndetësore për ata që nuk janë duhanpirës.

  1. Ndalohet hedhja e gjërave

Një tjetër rregull i rëndësishëm është që të mos hidhni kurrë sende nga ballkoni juaj. Këtu përfshihen shishet e zbrazëta ose çdo send tjetër që mund të shkaktojë dëme ose lëndime në njerëz ose edhe në pronën më poshtë.

  1. Ndalohet pjekja në skarë

Pjekja në skarë në ballkone përgjithësisht nuk lejohet në Gjermani për shkak të shqetësimeve të sigurisë. Rreziku i zjarrit është i lartë dhe tymi mund të kalojnë lehtësisht në apartamentet fqinje.

  1. Ndalohet tharja e rrobave

Tharja e rrobave në ballkone nuk lejohet në shumë pjesë të Gjermanisë. Kjo për shkak se mund të jetë e shëmtuar dhe gjithashtu mund të krijojë rrezik.

Përveç rregullave të shfrytëzimit të ballkonit, ekzistojnë edhe disa udhëzime të mirësjelljes që duhen ndjekur për të siguruar një mjedis harmonik të jetesës.

Disa nga udhëzimet më të rëndësishme të etiketës së ballkonit përfshijnë:

  1. Respektoni privatësinë e fqinjëve tuaj

Kur përdorni ballkonin tuaj, kini parasysh privatësinë e fqinjëve tuaj. Shmangni shikimin në apartamentet e tyre ose zhurmën e tepërt që mund t’i shqetësojë ata. Nëse dëshironi të bisedoni me dikë në ballkonin tuaj, uleni zërin dhe shmangni bërtitjet.

  1. Mbajeni të pastër ballkonin tuaj

Një ballkon i pastër jo vetëm që është më i këndshëm për t’u parë, por tregon edhe respekt për fqinjët tuaj. Sigurohuni që të fshini rregullisht ballkonin tuaj dhe mos lini mbeturina ose sende të tjera jashtë.

  1. Shmangni mbipopullimin

Nëse keni një ballkon të vogël, është e rëndësishme të shmangni mbipopullimin e tij. Kjo mund ta bëjë të vështirë për fqinjët tuaj shfrytëzimin e ballkoneve të tyre.

  1. Tregohuni të vëmendshëm ndaj kafshëve shtëpiake

Nëse keni kafshë shtëpiake, sigurohuni që t’i mbani nën kontroll në ballkonin tuaj. Kjo do të thotë t’i shmangësh lehjen e tepërt ose sjellje të tjera përçarëse.

  1. Tregohuni të vëmendshëm ndaj ndjeshmërisë së të tjerëve

Është e rëndësishme të keni parasysh ndjeshmëritë e të tjerëve kur shfrytëzoni ballkonin tuaj. Kjo do të thotë të shmangni aromat e forta dhe duhet të jeni të vetëdijshëm për nivelet e zhurmës gjatë orëve të hershme të mëngjesit ose të natës vonë.

Leave a Reply