Kosova në top 15-shën botërore me çmimin më të shtrenjtë për haxh

0
202

Kosova është një shtet i vogël në botë dhe si i tillë ka një ekonomi të varfër e standard të ulët të jetesës, por kjo për Bashkësinë Islame të Kosovës nuk po paraqet shumë rëndësi pasi kanë renditur Kosovën në top 15- shën e shteteve më të shtrenjta për të shkuar në haxh për vitin 2022.

Bashkësia Islame e Kosovës ka njoftuar se këtë vit shkuarja në haxh do të kushtoj 5 mijë e 700 euro.

Besim Mehmeti, shefi i kabinetit te Myftiut Tërnava përmes një statusi në Facebook ka renditur

Çmimet e haxhit 2022 ne disa shtete sipas Besim Mehmetit:

Egjipti 10000 dollarë,

Turqia 9500 dollarë,

Palestina 9000 dollarë,

Bahrejni 7700 dollarë,

Jordani 6500 dollarë,

Emirate 8000 euro,

Katar 8000 euro

Gjermani 6000-7000 euro,

Britani 9000-11.000 euro,

Bosne 6150 euro,

Kosove 5700 euro,

Maqedonia Veriore 5700 euro,

Shqiperi 4900 euro,

USA 9700- 13.500 dollarë،

Nga brenda Arabisë Saudite 3000-5000 dollarë.

Leave a Reply