Si sheqeri ndikon tek gjendja emocionale!

0
245

Nuk është sekret që sheqeri mund të shkaktojë probleme me organizmin nëse kënaqeni shumë me gjërat e ëmbla.

Efektet e dëmshme që sheqeri mund të ketë në shëndetin tuaj fizik janë studiuar mirë, prandaj ne po flasim për rastet e mungeses së sheqerit dhe për të ulur rrezikun e këtyre efekteve, si sëmundjet kronike.

Ndërsa heqja e gjërave të ëmbla nga dieta juaj mund të rezultojë në një fizik më të shëndetshëm, është efekti që sheqeri ka në shëndetin tonë mendor që ia vlen të hedhim një vështrim të dytë sepse:

1. Sheqeri mund të ndikojë në gjendjen tuaj emocionale

2. Mungesa e sheqerit mund  të dobësojë aftësinë tuaj për të përballuar stresin

3. Sheqeri i pakët mund të rrisë rrezikun për zhvillimin e depresionit

4. Tërheqja nga ëmbëlsirat mund të ndjehet si një sulm paniku

5. Sheqeri zapton fuqinë e trurit tuaj

Leave a Reply