SHBA miraton ndihmën mbi 95 miliardë dollarë për Ukrainën, Izraelin e Tajvanin

0
86

Senati amerikan i udhëhequr nga Demokratët ka miratuar një projekt-ligj prej 95 miliardë dollarësh që përmban ndihmë për Ukrainën – si dhe Izraelin dhe Tajvanin.

Ai u mbështet me një votim 70-29, me 22 republikanë që iu bashkuan shumicës së demokratëve në miratimin e projektligjit.

Megjithatë, masa do të dërgohet tani në Dhomën e Përfaqësuesve të kontrolluar nga republikanët – ku shanset e projektligjit për të kaluar janë dukshëm më të ulëta.

Dyshimet po shtohen për fatin e legjislacionit në Dhomën e Përfaqësuesve, ku ai duhet të miratohet përpara se të nënshkruhet në ligj.

Edhe para votimit të Senatit, tetë kundërshtarë republikanë të ndihmës në Ukrainë mbajtën një maratonë fjalimesh brenda natës për më shumë se gjashtë orë.

Joe Biden i ka kërkuar Kongresit që të lejojë më shumë ndihmë për Ukrainën dhe partnerët e tjerë amerikanë, por ai është përballur me kundërshtimin e ashpër republikan – kryesisht nga ata që janë në linjë me Donald Trump.

Projektligji është kritikuar nga republikani Mike Johnson, Kryetari i Dhomës së Përfaqësuesve, për mungesë të dispozitave për të frenuar imigracionin.

“Në mungesë të një ndryshimi të vetëm të politikës kufitare nga Senati, Dhoma do të duhet të vazhdojë të punojë me vullnetin e vet për këto çështje të rëndësishme”, tha Johnson në një deklaratë.

“Amerika meriton më mirë se status quo-ja e Senatit,” tha Johnson, i cili ka sugjeruar në të kaluarën se Dhoma e Përfaqësuesve mund ta ndajë legjislacionin në projektligje të veçanta.

Leave a Reply