10 këshilla që ta bëjnë jetën më të lehtë

0
191

Jeta ka shumë ulje dhe ngritje. Për të vazhduar rrugëtimin e vështirë të jetës për një karriere të suksesshme, duhet të ndiqni disa nga sugjerimet dhe këshillat që kemi përmbledhur më poshtë:

1. Eduko shpirtin Me kalimin e kohës, ti kupton që po të ishe përpjekur më shumë, do arrije më shumë. Ti duhet t’i japësh peshë edukimit të shpirtit, sepse të ndihmon të orientoheni në drejtimin e duhur.

2. Merru me art Arti është një fusha që zhvillon aftësitë në formën e kërcimit, vallëzimit, muzikës, fotografisë etj. Sa më shumë të merresh me art, aq më mirë do të ndihesh. Edhe nëse je në moshë të madhe, ti mund të merreni me art. Asnjëherë nuk është vonë për të mësuar.

3. Super-heronjtë janë iluzione, nuk janë të vërtetë Super heronjtë nuk ekzistojnë, ata thjesht qëndrojnë në mendjen tënde. Nëse përballesh me realitetin, gradualisht ti do kuptosh se këta personazhe janë të kufizuar vetëm imagjinatën tuaj. Asnjë peron në botë nuk është super hero, të gjithë janë si ti, të zakonshëm. Edhe ata që ti i cilëson si super heronj janë duke ecur në jetë me pengesa dhe vështirësi.

4. Shpejtësia emocionon, por vret Në ditët e sotme, të rinjtë sidomos, dëshirojnë të provojnë gjithçka, pije, puro, dhe shpejtësi të çmendura me makinë apo motor. Nëse kjo është ajo çfarë ti dëshiron në çdo moment, hiq dorë sa më parë. Atë çfarë të thotë zemra, duhet ta përputhësh me rrethanat. Në fund të fundit ti je zotërues i jetës tënde, dhe ti duhet t’i japësh drejtim asaj.

Muster your courage, say no

5. Guxo dhe thuaj jo Nuk është e lehtë të thuash jo, kur dëshiron të thuash po. Duke thënë jo për disa gjëra, ose njerëz, ti do të ndihesh me dinjitet. Njerëzit mbajnë mend një gjë të keqe që ju ke bërë, dhe jo të mirat. Kështu, bëni një sy qorr dhe një vesh të shurdhër.

6. Hani mirë, flini mirë Jetoni si duhet, hani mirë dhe flini mirë. Ti në këtë mënyrë ushqen shpirtin dhe trupin tënd. Ti nuk duhet të jetosh për të ngrënë, por duhet  të shijosh atë çfarë ha. Gjumi i mirë dhe ushqimi i shëndetshëm drejtpeshojnë jetën tënde.

7. Gjeni kuptimin e parasë Paraja është diçka që ne e marrim si të mirëqenë. Përdori ata për të plotësuar nevojat dhe kënaqësitë e tua, dhe jo babëzitë. Nëse ti nuk arrin të kontrollosh paratë e tua, ato do të të kontrollojnë ty.

8. Çdo gjë është mirë dhe përfundon mirë Ti mendon se jeta jote po shkon ters, merr frymë thellë. Kur nuk arrin dot diçka, ka një shans të dytë, për të bërë atë që dëshironi të bëni, dhe ta bëni në mënyrën që dëshironi.

10. Çfarë ishte për të kaluar kohën, kaloje pa lot Zemra pushon së rrahuri, koka pëson një goditje, gjunjët dridhen, dhe ti je budallapsesh. E pra, boll. Je i/e sigurt që po shikoni për personin e duhur? Sepse të gjitha këto gjëra nuk ndodhin kur ti sheh prindërit, miqtë apo dhe kafshët tuaja shtëpiake. Ti i do ata gjithashtu, apo jo? Kthehu mbrapsht dhe analizo. Ai me të cilin ti do të ndash jetën, nuk duhet t’ju sëmurë, duhet t’ju jap qetësi e siguri. Prisni kohën e duhur për personin e duhur, për të shmangur ca gjëra që janë thjesht për të kaluar kohën.

Leave a Reply