Euroeputeti katalonas: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme dhe legale

0
152

Deputeti i Parlamentit Evropian, Jordi Sole, në një fjalim në Parlamentin Evropian ka thënë se pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme dhe legale.

Sole ka thënë se mosnjohja e pavarësisë së Kosovës nga Spanja është një reflektim i frikës raporton Gazeta Express.

“Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, legale dhe demokratike. Mosnjohja nga Spanja është një reflektim i frikës për të krijuar precedentë në lidhje me mënyrat për t’u bërë shtet”, ka thënë ai.

Tutje eurodeputeti katalonas tha se pengimi i perspektivës evropiane të Kosovës e dobëson BE-në.

“Pengimi i perspektivës evropiane të Kosovës është egoiste dhe na dobëson neve si Bashkim Evropian” , ka thënë Sole.

Leave a Reply