Deri tani i keni larë rrobat gabim, ja mënyra më e mirë për të kursyer energjinë elekrike dhe i bërë borë të bardha

0
218

Mbi 80% e shtëpive në SHBA dhe Kanada janë të pajisura me tharëse, ndërsa vetëm 20% e shtëpive në Itali kanë një të tillë. Kjo pabarazi e madhe mund t’i atribuohet shumë faktorëve, duke përfshirë koston (përdoruesit e lartë të energjisë shpesh penalizohen nga kompanitë e shërbimeve jashtë shtetit) dhe disponueshmërinë – por dallimi i madh është qëndrimi.

Në një artikull të opinionit të botuar nga Kuarc, Corinne Purtill, një amerikanë që jetonte si ekstazë në U.K. për pesë vjet, nxjerr në pah një dallim thelbësor kulturor midis SHBA dhe U.K që karakterizohet, gjerësisht, si një prirje britanike për të pranuar gjërat ashtu siç janë, kundrejt një prirjeje amerikane për të ndryshuar ato

Të mirat dhe të këqijat e bllokut amerikan të tharëseve
Së pari: tharësit janë shumë më të volitshëm se alternativa e tharjes në tel në dimër kur kushtet e motit të detyrojnë të mbash rrobat e lagura brenda. Duke braktisur tharësit mund të zgjasim jetën e veshjeve tona, në mënyrë specifike ngjyrën dhe formën e rrobave.

Kjo metodë e butë pastrimi mund t’ju ndihmojë të mbani veshje më gjatë dhe do të keni më shumë para në xhepin tuaj nga shpenzimet e energjisë nga tharësi juaj, për të mos përmendur mirëmbajtjen e kushtueshme. Kjo do të thotë që kapërcimi i tharësit mund t’ju japë më shumë para për të investuar përsëri në veshjet tuaja.

Megjithëse nuk e dimë nëse jemi gati të themi lamtumirë për tharësit tonë të besueshëm.

Leave a Reply