Ju meritoni më shumë: Pse duhet të hiqni dorë nga dikush që hoqi dorë nga ju?

0
233

Dashuria është një forcë e fuqishme, e cila mund të na lëshojë mes yjeve, të na bëjë qeniet më të lumtura në planet, por edhe të na rrëzojë fort në tokë, duke na treguar se jeta nuk është një përrallë romantike. Marrëdhëniet e dashurisë shpesh përfundojnë kur një person vendos të presë fijet dhe t’i drejtojë emocionet e tij në një drejtim tjetër.

Fatkeqësisht, ne shpesh mbahemi pas atyre me të cilët kemi kaluar shumë kohë dhe nuk duam t’i lëmë të largohen nga jeta jonë, edhe pse gjithçka rreth nesh na thotë se ata nuk e meritojnë dashurinë tonë. Nuk duam të shkatërrojmë kujtimet, të harrojmë netët e kaluara bashkë, të fshijmë mijëra herë që kemi thënë “të dua” me një shpirt të pastër si loti… Nuk duam të jemi e kaluara e dikujt.

Po, ne mund të përpiqemi të kthejmë personin që u nda me ne ose të përpiqemi të riparojmë marrëdhëniet e prishura, por duhet të kujtojmë gjithmonë se marrëdhëniet e prishura janë si xhami i thyer – është më mirë t’i lëmë ato të thyera sesa të lëndojmë veten duke u përpjekur që t’i rregullojmë ato .

Pra, pse duhet të hiqni dorë MENJËHERË nga dikush që tashmë ka hequr dorë nga ju?

Jeni vetëm në luftën për të shpëtuar marrëdhënien dhe “duhen dy për tango”. Marrëdhënia është një rrugë e dyanshme. Në të, të dyja palët duhet të investojnë dashuri, kohë dhe energji, duke ditur se do të marrin të njëjtën gjë në këmbim. Nëse përpjekja vjen vetëm nga njëra anë, marrëdhënia është e dënuar.

Ai tashmë ka marrë një rrugë të re. Ata thonë: “Nëse e doni dikë, lirojini”. Nëse kthehet, është e jotja, nëse jo, atëherë nuk ka qenë kurrë”. Nëse shihni se personi që dëshironi më shumë të jetë pranë jush, as nuk shikon prapa për t’ju kërkuar, atëherë dijeni se ai tashmë ka zgjedhur një rrugë tjetër. Ju duhet të bëni të njëjtën gjë.

Do të tregoni se jeni të fortë. Lënia e duhanit shpesh shihet si një tipar negativ. Por kur bëhet fjalë për dashurinë, gjërat ndryshojnë. Të heqësh dorë nga një marrëdhënie e prishur nga njëra anë do të thotë se ke qenë mjaft i fortë për t’i thënë “JO” vuajtjeve, lotëve dhe ditëve të kaluara mes katër mureve duke menduar se ku ke gabuar.

Sepse ai nuk është në gjendje të shohë se çfarë ju bën të veçantë dhe unik. Po, është e vështirë të pajtohesh me faktin se ai që dashuron nuk beson në ty dhe nuk e sheh vlerën tënde. Megjithatë, ju duhet ta pranoni këtë dhe t’i lini hapësirë ​​dikujt që sheh cilësitë tuaja për t’ju afruar. Keni nevojë për një partner që do t’ju rikthejë besimin në momentet kur nuk besoni në veten tuaj, dikush që do t’ju gëzojë në çdo hap që hidhni.

Besimi ose është zhdukur ose qëndron në këmbë të qelqit. Besimi është si një shirit ngjitës i dyanshëm, i cili i mban partnerët së bashku dhe kur ai nuk ekziston, përpjekjet për të rivendosur marrëdhënien janë të kota.

Sepse ju meritoni më shumë se çfarë keni marrë. Asnjëherë, kurrë mos u kënaq me më pak. Mos i thyeni kriteret tuaja në dashuri. Ju meritoni atë që dëshironi, sepse vetëm kjo mund t’ju bëjë vërtet të lumtur. Ju meritoni dikë që ju sheh si një dhuratë të çmuar dhe është mirënjohës që ju ka.

Sepse ka një person tjetër atje diku që nuk do të heqë dorë kurrë nga ju. Një ditë do të gjeni dikë që do të jetë gjithçka që keni dashur gjithmonë nga një partner. Dikush që do ta bëjë çdo ditë magjike dhe do t’ju rrënjos besimin se nuk ka male shumë të larta për ju. Dikush që do të të mbajë për dore kur je duke u fundosur dhe do të të japë forcë kur je i dobët. Dikush që do t’ju bëjë të ndiheni sikur jeni personi më i fortë dhe më i dashur në botë.

Sepse ka një person tjetër atje diku që nuk do të heqë dorë kurrë nga ju.

Të mësosh të duash sërish. Edhe pse nuk do ta harroni kurrë plotësisht ish-in tuaj, të lësh të shkojë është mënyra e vetme për të gjetur dashuri të re. Dhe kur të vijë dashuria e re, mund të kesh frikë se mos lëndohesh sërish, por në fund do të kuptosh se ia vlen t’i japësh vetes një shans për t’u dehur edhe një herë nga magjia e dashurisë. 

Leave a Reply