E ngjashme me qelqin, një lule e re orkideje habit studiuesit!

0
255

Pavarësisht pranisë së saj në parqe dhe kopshte anembanë Japonisë, studiuesve në Universitetin Kobe iu deshën dhjetë vjet për të konfirmuar se bima spiranthes hachijoensis, e njohur edhe si “gërsheta e zonjës” për shkak të ngjashmërisë së saj me tufat e flokëve, ishte një lule e panjohur më parë.

Studiuesi Kenji Suetsugu tha se:

Ishte një surprizë të zbuloja një specie të re orkide, e cila është aq e zakonshme sa mund të shihet në parqe, kopshte dhe midis vazove me lule.

Leave a Reply