Avokati Rexhep Hasani, që gjithë karrierën e tij jetësore, ia kushtoi Drejtësisë për qytetarët kosovarë

0
665

Shkrimi që e dedikoj është për avokatin e mirënjohur Rexhep Hasanin. Avokatit, i cili gjithë qenien e tij dhe përkushtimin professional, etik, ka kontribuar në Jursiprudencën Kosovare, respektivsht për drejtesine e qyetetare te Kosoves . Që kjo padyshim pati reflkektimin pothuajse ne gjithë qytetet e Kosovës, dhe ka pasur shtrirje në gjithë qytetarët e Kosovës per mbrojtje jurdike te tyre pa dallim.

Avokati në fjalë, është prej disa avokatëve qe ka shume qka te flitet, e qe po ky avokat sfidoj po ashtu kohën dhe rendin e egër juridik të shteti serb, dhe duke u qendruar ballë atyre me qëllim, që qytetari kosovar të trajotohet në suazat e qytetarit të pavarur dhe te kete mbrojtje jodsikriminuese ne baza etnike po ne ate kohen e shtypjes serbe . Roli i tij ishte të misherohet me qytetarin kosovar, qe me profesionin e tij qe kontriboje, dhe luftoje për kauzën për shtetesise e Kosovës me presupozimin final drejt të pavaresisë juridike te Kosovës. Edhe pse ateher nuk e kemi pasur, po kete pavaresi qe e jetojme dhe qe e kemi tash, por njerezit si avokati dhe shume njerez te tjere, janë nder ata qe me pend, dhe me profesionlizem ne ,heshtje praktike kane perfiguruar pavaresine e kosoves dhe kane sfiduar rendin juridik te serbisë sllave qe atehere pavaresia sanksionohej.

Avokati, Rexhep është shumë i njohur, per dashamirësine që e ka për punën e tij qe e bën me përkushtim, dhe me profesionalizëm. Por që me e veqanta e tij është, ndër ata avokate që iu permbahet etikes, dhe moralit njerzore, duke mos qene ne ato tabore, me avokatet qe kushtimisht mund te them nuk jane, po ne ate cilesi, dhe ne moralet e larta qe ka avokati Rexhep. Drejtesisë Kosovare i ka lene gjurë të mëdha, veprimtaria e avokatit Rexhep. Dhe në pasurimin e drejtësise po në ato parime të vërteta që duhet të udhëheqet drejtesia korekte, duke kontribuar kështu edhe në jurisprudencën e shumë vendimeve, që kane pasur peshe, dhe si rezulutat, kane mësuar shumë gjenerata se si reflektimi i tij, ka bere të ndryshuara vendimet, të mos them te padrejta por vendimet qe kane qene me opurtune dhe me te drejta, per qytetarin kosovare

Avokati vlen të theksohet, se për moshën që e ka, dhe ende në po atë enegji, qëndron balle dhe lufton, me padrejtësite, që iu bëhen qytetarëve, po qe tani në kohe të Pavaresie se Kosovës. Duke bere, që ndoshta të i sfidon edhe shume të rinj, dhe duke treguar suksese edhe në punën që sot e bene dhe që kjo padyshim tek të rinjtë, eshte edhe mundësi që të mësojnë, nga ky avokat i kompletuar dhe i rezistushëmi i koherave, të luftës dhe të pavaresisë, e që kauza e tij, gjithë jetësore munde të jete si emeruesi i vetem, për drejtesinë e qytetarit të Kosovës

Avokati eshte poashtu, njeri shumë i respektuar, në shoqëri dhe në kolege te tij, dhe gjithmonë ka qenë po ai njeriu, i thjeshtë, modest, professional, pa ndryshuar substancën, që mund të bie nën ndikimet e egos se tij, dhe ndoshta edhe të mendjemadhësise së tij. Por ky avokat, ka vlera shumë dimensionale që shumë kush duhet te kete lakmi . Avokati Rexhep duke u treguar modest në punë, padyshim vlen të theksohet se ka punuar dhe vepruar me kolege, shumë të rëndësishëm të historisë, së drejtesisë Kosovare, me theks të veqante, si shok i tij, dhe po ashtu koleg i tij, ka qene Bajram Kelmendi avokat me namë. I cili avokat, ishte ai qe po në atë kohën e regjimt, ishte ai që bëri padi ndaj gjakatarit serb Milosevecit, po në atë kohe të apraatit policor serb, për krimet ndaj shqipëtarëve. Por që për fatin e keq, ai dhe djemte e tij pësuan dhe u flijuan për kauzën e shtetësisë së Kosovës. Avokatë tjere te kohës, ishin Muharem Skenderi po ashtu avokat rezistues i kohërave dhe i kauzës për drejtësinë dhe pavaresine e Kosovës që kanë vepruar me avokatin Rexhep e që po ashtu kanë rrezikuar jetën e tyre dhe te mirat të tjera qe i kanë pasur, por këta treguan dhe bën mbrojtjen avokatureske për shtetësinë Kosovare për mosdisktimimin juridik që ju bëheshin shqipëtarëve të Kosoves dhe pasqyrimit se në qfarë forme veprone regjimi serb dhe si anatemojke shqipëtarët në forme aprtaeidi dhe shtypjeve barbare.

Avokatit Rexhep me të drejte, sot edhe pse ndoshta ne sy të verber, dhe në vesh te shurdhër, të instucioneve do të duhej, të ishte i nderuar dhe të ndahej një shpërblim nga Presidenti i Kosoves, i cili në fuqitë kushtetuse që i ka , kete do duhej ta bente, dhe ta nderonte figuren e tij për njeriun që vërtet meriton status të repsektit dhe ngritjes se figurës se tij, në nivel me me qendror. Edhe për brezat e rinj, që po vijnë dhe sado pak të mësojne, për jetën dhe karrieren e tij në drejtesinë Kosovare, para dhe maslufte dhe që padyshim nga këto vepra te tij, jursitët e rinj, do të kene mundësinë që me mire të i njohin njerz e vertet të drejteisisë, e jo te kuptuarit të drejtësisë thjesht, si nocion por të kuptuarit asaj drejtesie që që kontriboje dhe vuri ne praktike ate drejtësi për qështjet madhore të kërkesave te popuallates shqipëtare qytetarve të Kosovës, por edhe të Jurisprudencës Kosovare që ai beri që të jete ne nivelin merituar, për drejtësi objektive, dhe që drejësinë, e padrejte ky avokat sado me mundin, e tij përmisoje kualitetin e të drejtës së qytetarëve, por ndikojë që shumë të rinjë, me vonë të punojne po në ato vepra, të shëndosha juridke që sot të bëhen ndër ta prokuror, gjyqëtar, e avokatë.

Me Rrespekt

Presidentit te Republikes se Kosoves Zt.Hashim Thaçi

Zyres se tij dhe personelit

Shkruan: Gent GJINI – Avokat

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e 04 Online

Leave a Reply