Vuçiq: Nuk mund ta pranojmë pavarësinë e Kosovës, jemi shumë afër një marrëveshjeje tjetër

0
185

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, pas takimit me kryeministrin e Republikës së Kosovës, Albin Kurti dhe 5-shën ndërkombëtare ka thënë se Serbia nuk mund ta pranojë pavarësinë e Kosovës.

“Gjatë bisedimeve në Bruksel kemi biseduar për të gjitha temat dhe marrëveshjet, kam thënë qartë se Serbia nuk mund ta pranojë anëtarësimin e Kosovës në OKB apo pavarësinë e Kosovës, por se jemi të gatshëm të përmbushim atë që është marrë vesh, letra e 21 tetorit është një e mirë. bazë për vazhdimin e diskutimeve në të ardhmen”, ka thënë ai pas takimeve.

“Ne jemi shumë afër një marrëveshjeje për energjinë. Ne po mundohemi të sillemi në një mënyrë jashtëzakonisht të përgjegjshme bazuar në parimet që janë nënshkruar më 2015”, tha Vuçiq.

Leave a Reply