Trendi i ri “i nxehtë” për flokë të bukur

0
268

Trendet e flokëve vijnë e shkojnë, me çdo sezon që propozon tendenca krejtësisht të ndryshme. Por një teknikë që i ka rezistuar kohës është ‘balayage’. ‘Balayage’ është teknika më e mirë e ruajtjes së ngjyrave në të cilën jemi fokusuar prej vitesh për këtë nuancë të butë me diell.

Kjo teknikë përfshin ngjyrosjen e lehtë të pjesëve të flokëve me pikat bionde dhe të arta. Por ndryshe nga teknikat e tjera të ngjyrosjes, pikat kryesore përzihen pa probleme në të gjitha gjatësitë për të siguruar që të mos mbetet asnjë brez i dukshëm ngjyrash. Edhe pse nuk është diçka e re, ka qenë zgjedhja e preferuar e të famshmëve prej vitesh, por është përditësuar. Stilistët profesionistë kanë vazhduar të eksperimentojnë me kombinime të reja ngjyrash dhe teknika aplikimi për ta bërë përfundimin më të butë dhe më të bukur se kurrë.

Përditësimi teknik quhet ‘Shatush’ dhe përfshin pikat kryesore që duken natyrale, që të kujtojnë efektin e diellit të verës. Përveç kësaj, ato ndihmojnë në mbulimin e përsosur të flokëve të bardhë, duke i dhënë atyre rininë. Domenico Casella, një kolorist në Neville Hair & Beauty, e solli teknikën nga Italia.

“Ngjashëm me balayage, Shatush është jashtëzakonisht i butë dhe rezultatet janë diskrete”, shpjegon ai. “Është teknika perfekte për ata që duan t’i japin dimension flokëve të tyre”. Domenico e krijon me zgjuarsi këtë efekt duke përdorur vetëm majat e gishtave.

Leave a Reply