Tek “Ura e Kaltër e Dashurisë”, fillon largimi i dryrëve të çifteve

0
1273

Një ndër vendet që më së shumti vizitohet në Prizren afër “Shatërvanit” është “Ura e Kaltër e Dashurisë”, që më herët është quajtur “Ura e Naletit”.

Në vitin 2015 si pjesë e projektit “Aktivizimi kulturor dhe urban në Prizren”, realizuar nga artistja Doruntina Ukimeri, kjo urë mori emrin “Ura e Kaltër e Dashurisë” dhe u shndërrua në një atraksion të veçantë për shumë  vizitorë.

Shumë të dashuruar nga qytete të ndryshme të Kosovës dhe më gjerë, kishin vendosur drynjë në këtë urë, si një lloj betimi mbi dashurin e tyre si dhe besnikërin që do ta bëjnë ndaj  njëri tjetërit.

Cilat janë arsyet e largimit të dryrëve, a do të rivendosen përsëri, a do të largohen nga pesha e madhe duke rrezikuar këtë urë apo diçka tjetër, do ju njoftojmë pas pak./TvPz

Leave a Reply