Tani është shumë vonë, për ju si aktivist të devotshëm të LVV-je në Prizren!

0
317

Pse vonë?

Arsyeja kryesore; ju keni qenë në dijeni se Kryetari aktual i Komunës së Prizrenit, z. Mytaher Haskuka, s’ka ditur të flas dhe as të shkruaj pa gabime, gjuhën amtare Shqipe.

Shkurt e shqip dhe troq!Haskuka nuk dinë me fol shqip pa gabime, mos të flasim të shkruaj në gjuhën shqipe, pa gabime drejtëshkrimore.
Kur thoni se Mytaheri është vetēm kukull dhe vendimet merren nga një grup i caktuar, tani vetëm kërkim falja, nuk mjafton.Nëse Haskuka i’u ka injoruar vetëm pse, ndonjë aktivist mund të jet nga fshati, atëher ju jeni fajtor, pse qysh në fillim nuk e keni kuptuar.Një njeri që nuk dinë të flas gjuhën amtare, ç’farë pritet nga ai njeri?!Një njeri që udhëheq një Komunë dhe banon në Kryeqytet 75 km larg, ç’farë keni pritur?Unë e kuptoj Albinin se me ç’do qmim, ka kërkuar t’i fitoj zgjedhjet në Prizren.Po s’mundem, asnjëher të e kuptoj, pse me një njeri që nuk dinë të flas shqip!
Injorimi i aktivistëve mos komunikimi me strukturat dhe aktivistët e LVV-je, hapja dhe mbyllja e konkurseve, shkollat të cilat nuk plotësohen me kuadro të caktuara, shpenzimet e panevojshme ose të mëdha, nga stafi i Kryetarit të Komunës etj, etj…..
Për të gjithë aktivistët, jo vetëm për ju të LVV-je!

Aktivist –  Kuptimi

Aktivizmi, konsiston në përpjekje për të promovuar, penguar ose drejtuar reformën shoqërore, politike, ekonomike ose mjedisore me bllokimin ose dëshirën për të bërë përmirësime në shoqëri.

Format e aktivizmit variojnë nga shkrimi i letrave gazetave ose fushata politike, aktivizmi ekonomik; siç janë bojkotet apo bizneset patronizuese preferenciale.

Tubimet, marshimet në rrugë, grevat, protestat dhe grevat e urisë.

Kujdes, aktivist politik!

Aktiviteti politik për një subjekt të caktuar në Kosovë është nëpërkëmbur, thuajse ç’doher.

Shkruan: Petrit DIBRANI

Leave a Reply