8 simptomat që ju paralajmërojnë se mund të keni kancer në vezore

0
179

Kanceri i vezores i referohet çdo rritje kanceroze që fillon në vezore. Kjo është pjesa e trupit femëror që prodhon vezë.

Kanceri i vezores tani është shkaku i pestë më i zakonshëm i vdekjes në lidhje me kancerin mes grave në Shtetet e Bashkuara shkruan MedicalNewsToday.

Simptomat

Shumica e kancereve të vezoreve fillojnë në epitelin ose rreshtimin e jashtëm të vezores. Në fazat e hershme, mund të ketë pak ose aspak simptoma.

Simptomat e hershme mund të përfshijnë:

-Dhimbje ose presion në legen,

-Gjakderdhje e papritur vaginale,

-Dhimbje në shpinë ose në bark,

-Ndryshime në modelet e urinimit, siç është urinimi më i shpeshtë,

-Nauze dhe dispepsi,

-Humbje oreksi,

-Humbje peshe,

-Lodhje

Simptomat mund të ndryshojnë nëse kanceri përhapet në pjesë të tjera të trupit.

Leave a Reply