7 shenjat dhe simptomat e kancerit të gjirit

0
34

Kanceri i gjirit është kanceri i dytë më i zakonshëm në mesin e grave pas kancerit të qafës së mitrës. Gjithandej në botë ka mungesë të një programi të organizuar të shqyrtimit, ndihmave diagnostike dhe indiferencës së përgjithshme ndaj shëndetit të grave.

Një gungë e cila është pa dhimbje dhe e vështirë nuk duhet të neglizhohet. Kjo gjithashtu mund të çojë në kista, prandaj në përgjithësi këshillohet një kontroll i rregullte i gjirit, transmeton Gazeta Shneta.

Nëse e shihni se lëkura juaj është e portokallit rreth gjirit atëherë kjo mund të jetë simptoma e hershme e kancerit.

Skuqja pranë thithave është një tejtër shenjë e rëndësishme e kancerit, prandaj duhet të mbahet një kontroll i rregullt.

Një shkarkesë nga thithat, ndonjëherë në formën e gjakut ose një ind i trashë është koha për t’u kontrolluar nga mjekët.

Dhimbja në sqetulla ose gji në ditët e zakonshme të muajit mund të jetë një tregues tjetër. Dhimbja përgjithësisht vërehet gjatë ciklit menstrual të grave në muaj, por nëse një grua ndjen dhimbje në sqetulla ose në gjinj, atëherë kjo është një tregues për të bërë menjëherë një kontroll.

Mjekët këshillojnë që gratë duhet ta mbajnë vetën fizikisht aktive duke ushtruar rregullisht dhe mbajtur një gjendje fizike në vitet e tyre të rëndësishme të zhvillimit. /GazetaShneta/

Leave a Reply