Tri arsye për të ngrënë qepë më shpesh

0
44

Qepët kanë shumë përfitime të rëndësishme shëndetësore kryesisht për shkak të përmbajtjes së tyre të lartë të antioksidantëve të fuqishëm. Ato gatuhen në shumë mënyra të ndryshme ndërsa qepët e gjalla janë të pasura me fibra, proteina, sheqerna, karbohidrate dhe yndyrna.

Ato përmbajnë gjithashtu përbërje të tilla si quercetin dhe sulfate, të cilat mund të ndihmojnë në uljen e presionit të gjakut, të përmirësojnë shëndetin e zemrës, të luftojnë kancerin dhe të parandalojnë krijimin e mpiksjeve të gjakut.

Këtu janë tre arsye për të ngrënë qepë më shpesh edhe nëse nuk jeni adhurues i shijes së tyre:

Përmirësoni shëndetin e kockave: Qepët rrisin dendësinë e kockave, veçanërisht tek gratë pas menopauzës. Ato gjithashtu ndihmojnë në uljen e rrezikut të osteoporozës.

Rregulloni nivelet e sheqerit në gjak: Studimet tregojnë se konsumimi i 100 gramëve në ditë mund të ulë ndjeshëm nivelet e sheqerit në gjak tek njerëzit me diabet të tipit 2. Studiuesit kanë zbuluar se qepët mund të kenë përfitime të ngjashme për njerëzit me diabet të tipit 2. 1.

Parandaloni kancerin: Studimet kanë treguar se konsumi i lartë i qepëve mund të ndihmojë në zvogëlimin e rrezikut të shumë kancereve, të tilla si gjiri dhe prostata. Qepët parandalojnë përhapjen e pakontrolluar të qelizave në trup. 

Leave a Reply