Si të pastroni patatet në dhjetë minuta pa pasur nevojë t’i fërkoni

0
117

Planifikoni të bëni darkë me patate, por keni frikë t’i pastroni të gjitha para se të gatuani? Atëherë rekomandohet patjetër të mësoni se si të pastroni patatet në makinë larëse enësh.

Është e drejtë, thjesht mund të fusni një tufë patatesh në enëlarësen tuaj për të hequr gjithë atë papastërti, por ka disa gjëra të rëndësishme që duhen marrë parasysh përpara se të përdorni makinën.

Së pari, dhe ndoshta më i dituri si informacioni, mos shtoni detergjent në pjatalarëse për pastrimin e patateve. Në fund të fundit, ju nuk dëshironi të shërbeni darkë me shampo. Në vend të kësaj, rekomandohet që thjesht t’i vendosni patatet tuaja në raftin e sipërm të makinës larëse dhe ta kaloni atë në një cikël shpëlarjeje. Duhet të zgjasë vetëm rreth dhjetë minuta, në varësi të pajisjes suaj.

Nëse jeni të kujdesshëm në përdorimin e pajisjes, Idaho Potatoes rekomandon gjithashtu një opsion tjetër pa probleme: Zhytini ato në një lavaman të pastër plot me ujë dhe lërini të qëndrojnë për pak kohë. Nuk specifikohet saktësisht se sa kohë, por mjafton që të ndiheni të sigurt se papastërtia është larguar dhe ka rënë në fund. Më pas kullojeni lavamanin dhe shpëlajeni sfungjerin dhe pastroni pak për t’u siguruar që ato janë të mira dhe të pastra.

Larja e mirë e tyre është e rëndësishme pavarësisht nëse vendosni t’i qëroni apo jo, pasi grimcat e këqija mund të depërtojnë ose të përhapen përreth ndërsa i qëroni. Mbajtja e lëkurës është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të marrë më shumë lëndë ushqyese nga patatet tuaja, si fibra, vitamina dhe minerale të ndryshme.

Leave a Reply