Lagështirë në shtëpi, mënyrat për ta eleminuar

0
52

Lagështira është një problem i vërtetë për shtëpisë, sidomos për ato që janë në zona që kanë kushte klimaterike të këtij lloji.

Megjithatë ekzistojnë disa truke të thjeshta për të larguar lagështirën në shtëpi. Ashtu siç ndodh dhe në ajër të hapur dhe në ambientet e mbyllura lagështira mbi 60-70% konsiderohet apo më e lartë mund të shkaktojë probleme në shtëpi dhe në shëndet.

Ja disa këshilla:

Mbani dritaret hapur sa herë të jetë e mundur dhe nëse nuk është e mjaftueshme mbani dhe një ventilator për të mbajtur freskët ambientin.

Tharësi lagështirës është ideal nëse jetoni në një vend të lagësht dhe të ftohtë. Mos mendoni se harxhon shumë energji, pasi ka të njëjtën sasi si kondicioneri.

Kripa njihet si një nga thithësit më të mëdhenj të lagështirës. Vendoseni në formën që është në foto dhe për dy ditë do e shihni sa lagështirë ka thithur

Kryesore është të gjejmë shkakun e lagështirës në shtëpi, që të shohim nëse kemi mundësi ta riparojmë, mund të jenë tuba të prishur, moskullimi i ujërave të mureve etj.

Leave a Reply