Kafeja shkakton halucinacione

0
120

Sipas studimit më të ri, njerëzit që pinë shumë kafe, mund të përfundojnë duke parë fantazma dhe duke dëgjuar zëra të çuditshëm!

Shtatë filxhanë kafe në ditë, bëjnë që njeriu të ketë tri herë më shumë halucinacione se ata që pinë vetëm një gotë.

Megjithatë, ekipi në Universitetin e Durhamit thekson se kur jemi në stres, trupi ynë prodhon hormone të quajtura Koristol, të cilat, kur përdorim kafenë, prodhohen në sasi të mëdha.

Kjo sasi shtesë e Koristolit në trup shkakton halucinacione tek njerëzit.

Leave a Reply