Hapni dritaret kur bie shi

0
152

Zakonisht, ne e kemi zakon të mbyllim dritaret kur bie shi që është një gabim që shumë prej nesh e bëjnë.

Nëse bie shi në një kohë kur nuk është ftohtë, ne mund të hapim dritaret për të paktën disa minuta.

Shiu sjell një efekt të oksigjenimit  dhe për arsye të pastrimit të ajrit të shtëpisë sonë, atë  erë shiu  ne duhet ta lejojmë brenda.

Kur bie shi, ka erë ozoni dhe këto grimca pastrojnë ajrin e shtëpisë sonë.

Pak kohë para se të shpërthejë një stuhi, ne e ndiejmë atë. Është një erë metalike shumë karakteristike. Dhe pastaj ne e themi atë pa asnjë dyshim: ′Do të bjerë shi.

Era aq e veçantë para se të vijë një stuhi nga ozoni. Kjo molekulë është gjithmonë e pranishme në atmosferë, por përqendrimi i saj në zonat e ulëta rritet në ditë stuhie. Ndodh sepse rrufeja favorizon formimin e tyre.

Leave a Reply