3 ushqime që mund të shkaktojnë dhimbje

0
69

Në momentin që hani ushqime të cilat shkaktojnë dhimbje, shikoni se si ju ndikojnë ato në organizmin tuaj.

Gluteni:

Proteinat që gjenden në gluten mund të jenë të vështira për sistemin e tretjes së shumë njerëzve për të prishur këto proteina, duke shkaktuar dëme në pjesën e zorrëve.

Ndërsa dëmtimi ndodh me kalimin e kohës për shkak të një ndjeshmërie, ju humbni aftësinë për të thithur lëndë ushqyese jetike në sistemin tuaj, duke çuar kështu në një sërë çështjesh shëndetësore, të tilla si lodhja, anemia, tasi nervoz, neuropatia, depresioni.

Shumica e njerëzve me dhimbje kronike, veçanërisht migrenë, kanë zbuluar se duke eleminuar glutenin nga dietat e tyre ajo ka lehtësuar ose ndaluar krejt dhimbjen.

Aspartame:

Ky ëmbëltues artificial është pjesë e një grupi kimik të quajtur eksitotoksina, të cilat aktivizojnë neuronet që mund të rrisin ndjeshmërinë tuaj ndaj dhimbjes, transmeton lajmi.net.

Aspartame ka qenë e lidhur me probleme dhimbje kronike të tilla si fibromyalgia, sindromi i lodhjes kronike, çështjet e stomakut, artriti, si dhe çështje të tjera shëndetësore të tilla si; tumoret e trurit, kanceri i trurit, leukemia, limfoma, diabeti, MS, Parkinsoni, Alzheimeri, lupusi, çrregullimi bipolar dhe epilepsia.

Aspartami është një neurotoksinë, truri juaj reagon dhe e zbulon atë si një objekt të huaj dhe fillon ta sulmojë menjëherë, nga ana tjetër kjo shkakton inflamacion i cili përsëri çon në dhimbje, shkruan balanced living life.

Ushqime të përpunuara:

Shumë ushqime të përpunuara përmbajnë ato që njihen si yndyrna trans, këto yndyrna nuk ndodhin natyrshëm në ushqime, trupat tanë nuk kanë një program në aparatin tretës për t’i zbërthyer këto yndyrna.

Yndyrnat trans janë lidhur me sëmundjet e zemrës, goditjen në tru, diabetin dhe gjendje të tjera kronike. Yndyrnat trans gjithashtu mund të zvogëlojnë reagimin e shëndetshëm të qelizave endoteliale, qelizat që rreshtojnë të gjitha enët tona të gjakut, gjithashtu mund të shkaktojnë rezistencë ndaj insulinës e cila çon në diabet.

Përsëri ashtu si gluteni dhe aspartami, ushqimet e përpunuara/yndyrnat trans shkaktojnë inflamacion dhe inflamacioni shkakton dhimbje.

Ka shumë më shumë ushqime që mund të çojnë në dhimbje kronike të tilla si qumështi, aditivë ushqimorë siç janë MSG, alkooli dhe sasi të tepërta të kafeinës.

Leave a Reply