Pastrimi i interierit të veturave, i domosdoshëm për ta luftuar koronavirusin

0
609

Pastrimi i duarve dhe pastrimi e dezinfektimi i sipërfaqeve janë dy mënyrat më të mira për të mbrojtur veten nga shpërndarja e koronavirusit, ka bërë të ditur “Qendra për Kontroll dhe Parandalim të Sëmundjeve” (CDC) në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Me përhapjen e virusit Covid-19, këshilla kryesore e ekspertëve ka qenë pastrimi i mirë i duarve dhe përdorimi sa më i shpeshtë i dezinfektuesve, të cilët mund të shkatërrojnë virusin që ka marrë jetën e mijëra njerëzve.

Por sipërfaqe të ndjeshme ka edhe përbrenda automobilave.

Shumë hapësira aty janë vazhdimisht të prekshme. Nëse dikush që është brenda veturës shfaq simptoma të virusit, pastrimi i sipërfaqeve aty bëhet i domosdoshëm.

Veturat, vende potenciale për përhapjen e koronavirusit

Jennifer Stockburger, drejtoreshë e operacioneve në “Qendrën e Testimeve” në “Consumer Reports”, ka thënë se timoni, dorëzat e dyerve, marshi dhe çdo buton tjetër apo ekran i ndjeshëm në prekje, sinjalizuesit, krah-mbajtëset e pasagjerit apo shoferit, dhe çdo pjesë tjetër e prekshme duhet të pastrohet gjithsesi.

“Consumer Reports” është organizatë amerikane e dedikuar për testim të paanshëm të produkteve.

Sipas Stockburgerit, nëse dikush vazhdimisht në automobilin e tij bart pasagjerë të ndryshëm apo nget një automobil, të cilin e ndan me dikë tjetër ose ka edhe në afërsi njerëz me virusin e ri, nevoja për t’i pastruar sipërfaqet në automobil është e domosdoshme.

Interieri i një automobili megjithatë është më pak i durueshëm se një lavaman.

Andaj, kujdesi duhet të jetë tejet i madh për të mos dëmtuar këto pjesë të ndjeshme.

Leave a Reply