Të enjten ose të votohet projektligji për rimëkëmbjen ekonomike ose Kryeministri Hoti të dorëhiqet

0
152

Të enjten pritet për herë të gjashtë të paraqitet për votim ne Kuvend Projektligji për Rimëkëmbje Ekonomike. Projektligj ky jetik për vendin dhe qytetarët tanë.

Mirëpo me gjas as kësaj herë nuk do të kaloj ky projektligj,pasiqë kryeministri Avdullah Hoti nuk i ka numrat.Ne fakt z.Hoti ne vazhdimsi mundohet të shfajsoj veten duke hedh fajin të opozita që nuk ja voton ligjet.

Me çrast roli opozitës nuk është për t’ja berë shumicen parlamentare një kryeministri dhe për t’ja zgjat jetën atij ne qeveri, por është e kunderta, shtuar faktin këtu që as deputetët e partis se tij dhe të koalicionit qeverises nuk e mbeshtesin atë.

Prandaj ne rrethana normale kur një kryeminister nuk e ka shumicen parlamentare për të kaluar ligje atëherë ai kryeminister duhet sa me parë të jep dorheqje dhe mos ta mbaj vendin peng të bllokuar.

Shkruan: Hysni GASHI

Leave a Reply