Shqiptari nuk vretë fëmijë, kjo në Bërnicë është vepër e serbëve

0
77

Dje disa meida dhe portrale ne gjuhën shqipe e paskan dhanë një rrenë te kulluar serbe së duke u bazuar ne portalin ne gjuhën serbe “KoSSev” se gjoja në fshatin Bërnicë e Poshtme në komunën e Prishtinës, dy sulmues deri më tani të panjohur kanë qëlluar me armë në drejtim të oborrit të një shkolle ku ishin të ulur disa fëmijë. sipas portalit në gjuhën serbe “KoSSev”.

Ky medium nacionalist si ne kohën e Millosheviqit sajon apo trillon se gjoja këtë e paskan bërë shqiptareët,sepse kështu sipas këtij portali paskan deklaruar femijtë serb qe ishin në oborrin e asaj shkolle.

Por ky medium serb nuk jepë asnjë sçarim se si këta femijë i paskan njohtë sulmuesit së janë shqiptar e jo serbë.

Një gjë duhet ditur se shqiptari sipas natyrës së vetë edhe hasmit me të madh nuk gjuan ne fëmijë e tij,nuk i vretë femijtë të çfarëdo nacianliteti qofshin.Vetem në gjakun shovenist serbë dhe ne ndërdijën e tij erkziston etja për të vrarë femijë.Kjo është deshmuar gjatë gjithë histories.Kjo është deshmuar sidomos në luftën e fundit,kur serbet çetnik kanë vrar,prer fëmijë,bile ua kanë nxjerrë nanave nga barku femijt për ti pre,dhe jo rrall edhe i kanë pjek për ti ngran,sepse serbi e ka edhe ndjenjën e kanibalizmit.Te gjithë këtë e bëjnë për shkak te urrejtjës shekullore ndaj shqiptarëve.

Këtë vepër te shemtuar nuk e kanë bërë shqiptarët sepse nuk eshtë ne ndërdijën e tyre për te vrar femijë,këtë e kanë bërë vetë serbët për te krijuar atmostferë dhe imazh te keq për Kosovën në këtë situate tymnaje politike ne te cilën po kalon Kosova.

Ka fakte te shumëta se një gjë te këtillë e kanë bërë vetë serbet me direktiva nga Veriu apo edhe nga Beogradi qe sa për fillim ta japin këtë rrenë si fillim i ndonje zgjimi me te madh nacionalist serbë në Kosovë.Ja disa fakte:

Në kohën e euforisë nacionaleste serbe në kohën e Milloshqvit i cili turmat nacioanliste i endete nga nje republikë në tjerën,nga një qytet në tjetrin ne mbarë ish-jugosllavisë me te vetmin qellim për ta krijuar Serbinë e madhe më çrast edhe i filloj katër luftra duke e filluar në Slloveni e përfunduar e bombarduar nga NOTO në Kosovë.Si gjithë here Serbia ne të gjitha këto luftëra doli humbese,por duke i festuar këto humbje si fitore te tyre.

Në Kosovë para luftë Millosheviqi e kishte ndezë nacionalizmin e tij shovenist me mitingun në Fush Kosovë,ne te cilin midis tjerash iu drejtuar serbeve se askush nuk guxon te ju prek,se nuk do te ju mungon asnjë qime floku në kokë.Dhe serbët pas këtij fjalimi shovenist antishqitar morën hove edhe në Kosovë më uforin e tyre nacionaliste simulonin,shpifnin ngjarje te cilat veta ata ishin autor,por qe ua lenin fajin shqiptareve për të krijuar imazhë se serbetë ne Kosovë nuk janë te sigurtë dhe se për këte ata po shpënguleshin.Rasti eklatant është kur Sigurimi shteteror serb(UDB) në kafiterin “PONTA” në Pejë hynë dhe i vretë 5 serb,Ngjarja bëri bujë tëmagje duke I linçuar shqiptaret për këtë vepë,ose rasti i serbit Martinoviq ne Gjilan i cili ia rrasi shishën vehtës në b..thë.Menjëhërë ky rast pa kurrfarë hetimi u quajt vepër e shqiptarve për te treguar gjoja”urrejtjën”e shiptarëve ndaj serbeve.Rasti mori dhënë ne mediat serbe por edhe me gjerë në rajon,bile për këtë kishte diskutuar edhe KQ I LK te Serbisë.

Por ky rast më vonë kur u hulumtua pa eufori doli se Martinoviqi e kështe lenduar me qellim vehten për te ua lenë shqiptarve këtë.Por vonë,euforia nacionaliste e kishte bërë te vehtën.Ka edhe shumë raste të tjera gjatë kësaj euforije nacionaliste serbe ne kohën e Millosheviqit të cilat autor te veprave te këqija ishin vetë serbet por qe ua lenin shqiptqarve.Është fjaëa për demtimin e varrezave serbe ne shumë vende te Kosovës,ose prerja e fidaneve në Istog,ose përdhunimi i grave dhe vajzave serbe nga vet serbetë por qe fajin ua lenin shqiptarëve.Por dihet se rreximi dhe përdhsja e varrezave nuk janë në ndërdijën e shqiptarve.Te gjutha këto raste dhe shumnë të tjara me vonë u zbuluan dhe te gjitha dolën me autor serb..

Edhe rast ne Bërnicë te Poshtme te Prishtinës s’ka ku se ku shkonë nuk është vepër e shqiptareve,bile nuk është vepër as i ndonjë shqiptare me te keq,sepse shqiptari sipas krenarisë se vetë,sipas dinjitetit,edukates se tij kurr gjatë historiesë nuk ka shti me armë ne femijë,bile as ne femijt e hasmive te tyre me te medhënjë.

Gjithersesi policia dhe hetuesia le ta bëjë punën e vetë,por jamë i bindur se kjo është një vepër e shemtuar serbe ne këtë kohë turbullirash politike në te cilën po gjendet Kosova.

Shkruan: Binak MAXHARRAJ

Leave a Reply