Qytetarët e edukuar, s’kanë nevojë as në vjeshtë për masa të shtuara, e aq më pakë të ashpërsuara…..!

0
54

Unë personalishtë, mendoj
se qytetarët e Republikës, ç’doher kanë treguar se janë të disiplinuar dhe s’kanë nevojë a’s në vjeshtë për masa të shtuara apo të ashpërsuara, ndaj virusit Sars – Cov -2.

Vendimi i Institutit Kombëtar i shëndetësisë publike ( IKSHPK ), për respektimin e masave mbrojtëse, është vendim në këtë kohë me pandemi, që duhet respektuar në përgjithësi.
Ashpërsimi i masave s’duhet të politizohet, dhe as me teori konspirative, të trajtohet.
Jo rastësishtë thuhet, qytetaria aktive e sjellë ndryshimin, dhe tregon edukimin! Qytetarët e edukuar, s’kanë nevojë për masa të shtuara apo të ashpërsuara.
Qytetarët aktiv të edukuar, e bëjnë ndryshimin dhe e respektojnë vendimin.
Të gjithë së bashku, vendimet e ( IKSHPK-ës ) duke respektuar, tregojmë se s’kemi nevojë për ashpërsim të masave mbrojtëse as në vjeshtë.
S’ka nevojë, me filozofu dhe as me zbulu, vetëm masat mbrojtëse me i respektu.
Teorit konspirative, po i hutojnë qytetarët dhe në të njejtën kohë, masat e ndërmarra s’po respektohen, sigurishtë numri i të infektuarëve po rritet, dhe masat po janë edhe më sfiduese karshi qytetarëve.
Qytetaria aktive dhe edukimi qytetarë, i mundëson, ç’do qeverie të punojë drejtë dhe me përgjegjësi të plotë, ndaj qytetarëve.
Mendimet, veprimet e unifikuara dhe të bashkrenduara, i mundësojnë shërbimeve shëndetësore të jenë më efikase dhe ta mbajnë nën kontroll, gjendjen tani sado pakë të lehtësuar me pandemin Sars – Cov-2.
Masat e secilës qeveri, merren sipas sjelljes së qytetarëve.
Qytetarët e disiplinuar, e kalojnë më shpejtë gjendjen tani më, jo dhe aq të rënduar!
Të dashur qytetarë!

  1. Higjienë personale.
  2. Distancë.
  3. Maska mbrojtëse. Jo, zbulime dhe parashikime, po vetëm respektim të vendimeve!

Duhet respektim, të vendimeve të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës – ( IKSHPK )

Shkruan: Petrit DIBRANI

Leave a Reply