Qeveria dhe Kuvendi në ardhje duhet ta ndryshoj ligjin e zgjedhjeve, pragun prej 5% në 10%

0
91

Ndonëse për qeverinë dhe kuvendin ne ardhje ka shumë tema që presin ne tavolinën e bisedimeve siç janë bisedimet dhe presioni ndërkombëtar rreth taksës për t’i hap rrugë siç thonë ata bisedimeve me Serbinë për një marrëveshje përfundimtare,ne planin e jashtëm.

Ndërsa ne planin e brendshëm temat të rëndësishme janë ato të kthimit të shpresës se qytetarëve që të jetojnë ne shtetin dhe shtëpitë e tyre me një mirëqene dhe perspektive ne çdo segment të jetës se tyre .

Me ç’rast ajo që duhet ndryshuar qeveria dhe kuvendi ne ardhje është ligji i zgjedhjeve ta ngris pragun prej 5% ne 10% dhe ta ndaj vendin ne zona zgjedhore dhe jo siç është tani me një zonë zgjedhore.
Sepse jemi dëshmitar se partitë me një grusht vota të lagjes e kane berë lëmsh kuvendin dhe qeverinë duke ja humbur imazhin e tyre me shumë ministra dhe zv/ministra ne qeveri se sa deputet ne kuvend.

Shkruan: Hysni GASHI

Leave a Reply