Heronjt e datës 25 prill

0
156

Tani, kur zgjedhjet e përgjithshme janë në shtetin tonë amë, në Shqipëri, presidenti i Shoqatës Çamëria në Kosovë, ing.Nexhmi Muçiqi së bashku me themeluesit, prof.dr.Mustafë Haziri dhe gazetarin Aziz Bytyçi si dhe anëtaret e Shoqatës bëri një organizim për të shkuar në Tiranë në selin qendrore të PDIU-së,për përkrahjen e kandidatëve që të hynë në Kuvendin e Shqipërisë, sepse këta kandidat përveq që janë çamë dhe e përfaqësjojnë zërin për atë pjesë të tokës së ARBËRIT që e ndanë siq thotë në çdo takim të tij apo ndej të vogël presidenti Muçiqi, “Zogjët i ndan nga nëna e tyre” . Zëri i tyre nga Kuvendi do të jehoj vrullshëm nëpë botë.

Sot ky delegacion i prirë nga presidenti i Sh”Ç”K , ing .Nexhmi Muçiqi u prit nga kryetari i PDIU-së Shpëtim Idrizi , nga stafi i tij dhe anëtaret e simpatizanët. Gjatë këtij takimi shumë madheshtor e domethënës,presidenti Muçiqi me një deklarat të pregaditur para kryetarit Idrizi dhe anëtarëve të tij tha dhe i porositi, unë ju përkrah dhe loboj ku kam miqë e dashamirë këtu në Shqipëri e sidmos shqiptar nga Kosova që jetojnë këtu e kanë drejtë vote që të votojnë , sepse ëndrra ime është ti shof trojet e mija të bashkuar njëherë e përgjithmon , që mos të vdes me merak, me sy hapur.

Tani janë fjalët ku vetë president Muçiqi i ka shkruar : – Se jemi dhe do të jemi në Mbështetje të fuqishme të vllëzerve dhe motrave, që përfaqësojë Çamërinë Martire, Kandidatët nga PDIU në krye me mikun tim kryetarin Shpetim Idrizi, për veqë se janë kandidat, këta janë edhe Garda e vetme e Mbrojtjes së kauzës tonë kombëtare e në veqanti të Çamëris, të cilët pa rreshtur asnjëher, i u qëndruan, dhe po i qëndrojnë PËRBALLË qdo stuhie, Anti kombëtare, si nga ana e Greqis shoveniste, gjithashtu edhe PËRBALLË, Shqip-folësve, dhe servilëve, që po mundohen me turpësin e tyre, të na e hjekin edhe nga tekstet shkollore emrin Çamëri,
Andajë këta kandidat janë Heronjët e datës 25 Prill, dhe se Meritojnë të jen në kuvend,
Çamëri, Kosova është me ju!

ÇAMËRIAFITON
ÇAMJAM
PDIU
SHPETIMIDRIZI9

N. Muçiqi
Kryetari Idrizi e falenderoi presidentin Muçiqi si dhe stafin e tij që moren rrugën për këtë takim shumë domethënës për kombin.Pos shumë diskutimeve të të pranishmëve që moren pjesë si nga Ilirida , nga Lugina e Përlotur siq e quaj unë Luginën e Preshevës , nga Ulqini ,shkuam në një drekë të përbashkët ku dhe aty mbi dy orë sa qëndruam diskutuam për shumë gjëra.
Pastaj ky delegacion nga Kosova u përcoll nga kryetari Idrizi dhe stafi i tij duke i falenderuar perzemeesisht.

Shkruan: Aziz BYTYÇI

Leave a Reply