Albin Kurti dhe LVV gaboj që favorizoj dhe faktorizoj LDK-në në këto zgjedhje

0
50

Ne vendin tonë procesi zgjedhor është kogja i komplikuar që nuk mund të formoj qeverinë asnjë parti si e vetme pa pasur ne koalicion parti të tjëra veçmas ato partit minoritare.

Dhe duke u nis nga ky fakt i këti sistemi ashtu siç është,mendoj se Albini Kurti dhe LW gaboj që vendosi vija të kuqe partive të tjëra dhe e favorizoj dhe e bëri faktor LDK-në ne këto zgjedhje,gjë që edhe grumbulloj vota ne emër të favorizimit dhe faktorizimit ne këto zgjedhje.

Ndonëse nga favorizimi dhe faktorizimi i tepërt i z.Kurtit dhe i LW ndaj LDK-së para dhe pas zgjedhjeve kjo e fundit është mosmirënjohëse dhe është shumë komode dhe ika dhëne mundësi dhe hapsir çiftit të Lutfi Hazirit e klanit të tij të shprehet se kryeministri kalon nëpër zyre të LDK-së.Madje madje kanë vu edhe kushtin të tjetër kogja vështir të kapërcyeshme ne veçanti edhe pozitën e presidentit kërkojnë që të jetë e diskutueshme ne tavolinën e bisedimeve që sipas tyre do t’i takoj LDK-së ose nuk do hymë ne koalicion qeverisës dhe kërkësa të tjëra.

Prandaj duke u nis nga këto zhvillime them se z.Kurti dhe LW bëri gabim që vendosi vija të kuqe partive të tjera dhe e favorizoj dhe e faktorizoj vetëm një parti(LDK-në)ne këto zgjedhje.Me ç’rast po shihet se kjo parti nuk e meriton një gjë të tillë,po ashtu edhe kjo pari ka qenë ne pushtet po aq sa PDK-ja dhe nuk ka prefermance të mirë që duhet favorizuar dhe faktorizuar aq shumë,madje kjo parti sa ishte ne qeveri u kritikua për krim e korupsion,ndërsa kryeministri i saj u kritikua edhe për marrëveshje të dëmshme dhe tradhti kombëtare.

Shkruan: Hysni GASHI

Leave a Reply