10 arsye pse rruga Prizren – Tetovë të emërtohet “Rruga e Drinit”

0
273

Prizreni dhe Tetova dy qendrakulturo – tradicionale, ushqyese vlerave kombëtare, mishëruese në ide, mbrenda hartës shqiptare.

Koha ishte, inisiativat poashtu, por realizimi i projektit “Rrugës përbashkuese” nis që tani. Le ta gëzojnë të gjithë nga momenti i funksionalizimit.

Qyetarët do t’gëzojnë benefite përtej zhvillimit ekonomik, kombëtar, shkollim, turizëm veror dhe dimëror, posaqërisht kursim në kohë. Komandant Drini pjesë e ndryshmit të historisë, poliglot (7 gjuhë), humanist dhe guximtar i cili riorganizoi qelizat e ushtrisë në rrethin e Prizrenit, bashkërendoi sistemin mbrojtës, siguroi homogjenitet në ushtri, ofroi koordinata, si dhe ndërtoi planin operativ për çlirimin e qytetit të Prizrenit, 12 Qershor 1999. Komandat Drini, punoi, luftoi, përjetoi dhe filloi të ndërtojë paqen, fatkëqësisht ndërpritet rrugëtimi i tijë prej vizionari, n’vorbullin e mjegullnajes mistike, 8 Maj 2000.

Vlerat e renditura profesionale, kreativiteti dhe konsistenca menagjuese në nivel komando, posaqërisht leximi i plan-ideve të armikut, ndërtoi besim mbrenda shtabi dhe në mes forcave aleate, me të cilët bashkëpunoi mrekullisht.

Emërtimi i rrugës me strategji nacionale “Rruga e Drinit” do të thot vlerësim i veprës dhe dhuntive imediate, si:

Frymëzues intelekti,
Vizionar në mision,
Përbashkues në ide,
Relativizues kunderthenjesh, Ndëgjushmëri aktive,
Hartues koordinatash, Koordinues aksionesh, Mobilizues n’teren,
Udhërrëfyes i Lirisë
Lëvrues vlerash humane!

Kamandant Drini, alias Ekrem Rexha, vlerë e shtuar e shoqërisë sonë, kujdestarues historik në rrugëtim për liri, ai bashkoi mendjet dhe shpirtërat ashtu si lidhja fizike ndërëshqiptare Prizren-Tetovê.

Shkruan: Dr. Sc. Naser BRESA

Leave a Reply