Një motër është më shumë se një shoqe, është gjysma e zemrës sonë

0
16

Një motër është më shumë se një shoqe. Lidhja që krijohet me të shkon përtej lidhjes familjare. Një motër është një mike beteje, një shtyllë e përditshme dhe e palëkundshme, në të cilën gjithmonë mund të mbështetemi.

Mund të ketë disa dallime dhe ndoshta vitet e fëmijërisë dhe adoleshencës ishin një terren i konkurrencës, grindjeve, rrobave për t’u dhënë hua dhe xhelozive për t’u fshehur, por në fund, vitet na bëjnë të kuptojmë rëndësinë e kësaj lidhjeje.

Thuhet se familja e vërtetë është ajo që ne zgjedhim, pa nevojën për të ndarë të njëjtat kromozome. Është e vërtetë, të gjithë e dimë. Shpesh, sidoqoftë, lidhja që është themeluar me një motër është më e fortë se të gjitha të tjerat. Është një lidhje shumë intime emocionale dhe biologjike; kushdo që është me fat që të ketë një motër e di se ka një thesar të vërtetë në duar, që duhet ta mbrojë dhe ta vlerësojë. Ndoshta ka kaluar një kohë e gjatë që kur keni folur së fundi me motrën tuaj. Jeta nganjëherë na vë përpara kryqëzimeve të çuditshme në të cilat krenaria ose ato grindje të vogla peshojnë rëndë.

Megjithatë, përkundër distancës dhe zemërimit, zemra mbetet e plagosur dhe është e vështirë për tu mësuar me këtë ndarje, këtë armiqësi për një kohë të gjatë. Në fund të fundit, ishte gjithmonë motra jonë më e madhe ose motra jonë më e vogël që na udhëzoi ose na dha këshillën e duhur.

Ka motra rebele, të cilat na mësojnë të mbrojmë hapësirat, të drejtat tona, të qëndrojmë pranë të gjithëve dhe të bëjmë zgjedhjet më të mira. Të tjera, përkundrazi, janë si deti i qetë dhe ekuilibri ku shkojmë për tu strehuar dhe të kërkojmë rehati, një mbështetje për ato momente të vështira në të cilat duhet të ndihemi të dëgjuar dhe të kuptuar. Ashtu si një fëmijë nuk është kopja e prindërve, çdo motër ka personalitetin, pasionet dhe reagimin e saj ndaj të njëjtës përvojë. Dhe pikërisht kjo është pika e fortë: Plotësimi na ndihmon të rritemi.

Shqetësimi dhe dashuria për një motër është gjithmonë e gjallë diku, natyrisht dhe pothuajse instiktivisht. Askush nuk na flet në mënyrë kaq të sinqertë sa një motër.

Një motër gjithmonë do të jetë më shumë se një mike, sepse ajo ka jetuar me ne një mijë variacione. Nëse në këtë moment jeni larguar nga motra juaj për një keqkuptim të vogël apo të madh, hiqni dorë nga krenaria. Nuk ia vlen. Jeta është shumë më e thjeshtë se sa duket dhe përkrahja mes motrave dhe vëllezërve është një dhuratë e jashtëzakonshme për t’u gëzuar çdo ditë. 

Leave a Reply