Modelet e reja të Volvo – xhami i përparmë do të jetë si një ‘ekran televiziv’

0
125

Dhe mund të bëhet normalja e re për veturat e ardhshme.

Volvo ka ndërmarrë një hap strategjik investimi duke përdorur një investim të kapitalit sipërmarrës që mund të ndihmojë kompaninë të transformojë xhamin e përparmë në makinat e saj të ardhshme në ekrane në shkallë të plotë, tha një njoftim për shtyp nga kompania.

Me një vizion për të inkorporuar me shpejtësi teknologjitë e avancuara në automjetet e saj, kompania krijoi një fond në vitin 2018. Fondi i kapitalit sipërmarrës i jep Volvo-s akses të hershëm në startup-et e teknologjisë me potencial të lartë në fusha të ndryshme si drejtimi autonom, transporti elektrik dhe inteligjenca artificiale, të gjitha këto pritet të bëjnë ndryshime rrënjësore në industrinë e automobilave.

Investimi i fundit i Volvo-s në startup-in izraelit Spectralics i jep kompanisë suedeze mundësinë për të revolucionarizuar përvojën e përdoruesit në makinë duke e kthyer të gjithë xhamin e përparmë në një ekran të hapur.

Prodhuesit e makinave kanë disa vite që po shqetësohen me idenë e një ekrani të madh në xhamin e përparmë. Ndërsa kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të siguruar që shoferi të mos i heqë sytë nga rruga, ekranet e disponueshme aktualisht janë mjaft të vogla, qoftë për shkak të kufizimeve të kostos ose për t’u siguruar që ato të mos bëhen shkaku i shpërqendrimit. /Telegrafi

Leave a Reply