Mjekët japin alarmin! Nga sot, kujdes kur të puthni, mund të merrni sëmundjen e pashërueshme

0
31

Vitet e fundit, semundjet ne bote jane perhapur shume dhe kjo lidhur dhe me faktoret e jeteses.

Semundjet e perhapura, shpesh mund te vene ne pikepyetje sipas mjekeve edhe faktin: A semuremi nga puthjet?

Ndoshta… jo.

Por, së fundmi një studim tregon se nëpërmjet puthjes mund të merret sëmundja deri diku e pashërueshme, ndaj mendohuni dy herë para se të puthni.

Edhe pse është një infeksion që shumë njerëz e shohin normal, ajo është e tmerrshme dhe nuk mund të prekë vetëm buzët, por edhe mishrat dhe gjuhën. Është quajtur herpes i gojës dhe është shumë i zakonshëm, ashtu siç na tingëllon duke ngjasuar me shenjat që herë pas here na shfaqen kur jemi me grip, apo gjatë ndërrimit të stinëve.

Tani imagjinoni të gjitha bakteret dhe sëmundjet që merrni kur ju puthni dikë. Megjithatë, ju duhet të dini se disa ekspertë thonë se nuk janë të përhapura në qoftë se ata nuk janë të dukshme, por ajo është shumë ngjitëse në qoftë se ata janë të dukshme.

Por mos u shqetësoni, sepse ju mund ta parandaloni atë, thjesht pyesni veten kur të jeni para partnerit. A është e mundur që kjo sëmundje e pashërueshme ta ketë kapur atë? Zgjidhja më e qartë është që ta puthni, por duhet të mendoheni dy herë Dhe nëse mendoni se e keni marrë këtë sëmundje bëni mirë që të vizitoheni tek mjeku sepse kjo sëmundje mund të parandalohet.

Leave a Reply