Universiteti i Gjakovës nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me shoqatën Yenilikçi Adimlar Dernegi (YADER)

0
19

Universiteti i Gjakovës “Fehmi Agani”, i përfaqësuar nga rektori, Prof. Ass. Dr. Artan Nimani ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me shoqatën Yenilikçi Adimlar Dernegi (YADER).

Qëllimi i kësaj marrëveshje ndërmjet Yenilikçi Adimlar Dernegi (YADER) dhe Universitetit të Gjakovës “Fehmi Agani” është që të sigurojë marrëveshjen në lidhje me bashkëpunimin për Konferencën Euroaziatike për Gjuhën & Shkencat Sociale, referuar si ECLSS. Pjesë e keti organizmi janë 13 shtete të Azise dhe Europës.

Memorandumi i bashkëpunimit mes UGJFA-së dhe YADER-it fokusohet në organizimin e konferencave, simpoziumeve dhe seminareve, projekteve të përbashkta dhe mobilitetet.Po ashtu, rrit kapacitetin institucional, ofron mundësi dhe mbështetje për stafin akademik, si dhe gjallëron mësimin dhe kërkimin për studentët.

Rektori Nimani dhe kryetari i e shoqatës YADER Dr. Hasan Karacan u shprehën të gatshëm të ofrojnë mbështetje për realizimin e e projekteve të përbashkëta në kuader të ERASMUS dhe MEVLANA.

Leave a Reply