Prizreni dhe disa komuna të tjera po e presin Vitin e Ri nën ndriçimin e qiriut

0
49

Ndonëse kanë mbetur edhe pak orë të ndërrimit të motmoteve disa vende në Kosovë janë duke kaluar momentet festive pa energji elektrike- nën dritën e qiriut.

Qyetet që deri tani kanë probleme me energji elektrike janë Prizreni, Ferizaj, Suhareka dhe Fushë Kosova.

Këtë për klankosova.tv e bënë të ditur lexuesit të cilët dërguan fotografi të ndryshme nga momentet festive që ata kanë.

Zëdhënësi për media nga KEDS, Viktor Buzhala, ka thënë për klankosova.tv se ekipet e tyre janë duke punuar në zgjidhjen e këtyre problemeve.

“Në disa zona, veçanërisht në Fushë Kosovë dhe Malishevë janë duke u paraqitur mbingarkesa ekstreme, ku po djegen në vazhdimësi siguresat”.

“Ekipet e KEDS-it duke i zëvendësuar ato, por ka raste që po djegën të njëjtat nga dy e tri herë. Në këtë situatë apelojmë që të ketë kursim maksimal, sidomos në ato zona, duke përfshirë edhe një pjesë të Prizrenit, Suharekës dhe qytetin e Ferizajit”.

“KEDS nga ora 15:00 ka në dispozicion 430 punëtorë, sikurse 120 tjerë rezervë që të intervenojnë në secilën situatë. Por, kursimi i energjisë elektrike do t’ua lehtësonte shumë punën edhe atyre”.

“Qendra e Thirrjes vazhdon të jetë në dispozicionin tuaj për të na njoftuar për çdo kërkesë tuajën”, ka thënë Buzhala.

Leave a Reply