Përkujtohet Masar Shala në pesë vjetorin e vdekjes

0
82

Sot janë mbushur pesë vite kur është ndarë nga jeta veprimtari i çështjes kombëtare, Masar Shala.

Kadri Kryeziu, Bashkim Gashi e Bashkim Kajdomçaj, e kanë vizituar familjen e veprimtarit të çështjes kombëtare Masar Shala, në 5 vjetorin e ndarjes nga jeta.

Masari ka qenë veprimtar i hershëm në organizinet e viteve 90-ta në të ashtuquajturën Lëvizje Aktive, që me forcë kundërshtonte agresionin serb. Shala, pos në KMDLNJ ishte angazhuar me fillimin e luftës edhe aktivisht në çlirimin e vendit.

Pas përfundimit të luftës, ai pati rol të madh edhe në ndërtimin e institucioneve,  fillimisht në Qeverinë  e Përkohshme,  e me pas edhe përmes Kuvendit Komunal duke qenë pjesë e të  gjitha legjislaturave, derisa u nda nga jeta.

Gjithë kjo veprimtari e bënë Masarin të pa bdekshem, ndërsa sot një rrugë në Prizren mbanë emrin e tij.

Miqtë e Shalës janë pritur nga nëna dhe djemtë e tij, të cilët kanë falënderuar për vizitën./04 Online

Leave a Reply