Osmani viziton kullën e Ilaz Kodrës, e quan simbol i qëndresës shqiptare për liri e pavarësi

0
21

Presidentja e vendit Vjosa Osmani së bashku me kryetarin e komunës së Skenderajt, Bekim Jashari kanë vizituar Kullën e Ilaz Kodrës.

Osmani me këtë rast tha se Ilaz Kodra duke mbrojtur civilët e martirët dëshmoi se sa i lartë është çmimi i lirës.

Mes tjerash Osmani tha se Kulla e tij është simbol i qëndresës shqiptare për liri dhe pavarësia.

“Rezistencën për liri, por mbi të gjitha u bënë mburojë e popullatës civile. Pikërisht kështu Ilaz Kodra duke i mbrojtur të pambrojturit, duke mbrojtur civilët e martirët”.

“Ai e dëshmoi edhe gjatë rënies së tij, por edhe me veprën dhe shembullin se sa i lartë ishte çmimi i lirisë, jemi krenar me veprën e tij me shembullin që dha sakrifica e tij nuk do të harrohet kjo kullë është simbol i qëndresës shqiptare për liri dhe pavarësinë e vendit tonë”.

Ndërsa kryetari i komunës së Skenderaj Bekim Jashari, Kodrën e ka përshkruar si njeri që fliste pak, por punonte shumë.

“Ne bashkërisht bëmë nderime pran bustit të Ilaz Shkodrës njërit prej organizatorëve të celulës së parë të Adem Jasharit në vitet e 90-ta”.

“Cka do që mund të flasim për Ilazin mund të harrojmë diçka dhe mund të gabojmë dhe mund të lëndojmë. Ai ishte një kryevepër fjalë pak, por shumë punë”.

Leave a Reply