Oda e Hotelierisë kërkon nga Qeveria që të hapen sallat e dasmave

0
118
Foto: Ilustrim

Oda e Hotelierisë dhe Turizmit të Kosovës, kërkon nga Qeveria që t’i heq  kufizimet ndaj bizneseve. Ata vlerësojnë se është zvogëluar numri i të infektuarve dhe se këto biznese nuk kanë qenë shkaktar.

OHTK gjithashtu kërkon që të hapen ambientet e mbyllura, si dhe sallat e dasmave me 200 mysafirë të ftuar, duke iu përmbajtur rregullave tëë vendosura me ligj.
“Numri i madh i gjobave tek këto biznese, vë në dyshim punën e Inspektoriatit, prandaj OHTK-ja kërkon që të sillen konform ligjit aktual që është në fuqi”.
“OHKT-ja përkrah poashtu shembullin e komunës së Prishtinës dhe të Obiliqit që t’i liroj nga tatimet deri në fund të vitit këto biznese”, thuhet në komunikatë.
OHTK gjithashtu bën me dije se nëse nuk merren masa për lirimin nga kufizimet e parapara, do të shqyrtohet mundësia për të marrë masa tjera, thuhet ne komunikaten e Odes se Hotelereise e Turizmit te Kosoves.

Leave a Reply