Nuk ndalet “lufta” ndërmjet Ramush Haradinaj e Avdullah Hotit: Vjen reagimi i fundit i liderit të AAK

0
126

Ka vazhduar përplasja ndërmjet liderit të AAK-së, Ramush Haradinaj dhe kryeministrit Hoti.

Përplasja e tyre nisi për shkak të vendimit të Hotit për shuarjen e Task- Forcës Antikorrupsion.

Haradinaj para pak minutash ka bërë edhe reagimin e dytë brenda dy orëve.

“Gjatë jetëgjatësisë së demokracisë së vendit tonë, sa herë që Kushtetuta e Republikës është zbatuar për interesat e një partie të caktuar, ka dalë të jetë e gabuar”, ka shkruar Haradinaj, duke iu kundërpërgjigjur Hotit, i cili tha se ai do ta forcoj sundimin e ligjit.

Në vazhdim e gjeni deklaratën e plotë të Hotit:

Politika nuk duhet të përzihet në drejtësi. Këtë e kemi bërë me vendimet që kemi marr në këta muaj të qeverisjes. Drejtësia duhet ta bëjë punën sipas ligjit, e jo sipas vendimeve të Qeverisë.
Kthimi i ligjshmërisë dhe kushtetutshmërisë në vend duhet të jetë angazhim i të gjithëve.
Kjo qeveri është e vendosur për të fuqizuar shtetin ligjor.
Siguria juridike garantohet vetëm duke respektuar Kushtetutën, ligjet dhe institucionet shtetërore.

Leave a Reply