Në Shqipëri shumëfishohet kërkesa për qumështin e gomaricës, litri kushton 50 euro – në vendin ku paga mezi arrin 400 euro

0
78

Agjencia e lajmeve Associated Press, i ka kushtuar një artikull qumështit të gomaricës që shitet nga një femër në Shqipëri.

Duke marrë parasysh vitaminat e shumtë që i ka dhe ndihmon në forcimin e sistemit imunitar të njeriut, çdo ditë e më shumë po rriten kërkesat për qumësht të gomaricës, transmeton Telegrafi.

E një gjë e tillë po ndodh edhe në Shqipëri, ku një fermë për ta nxjerrë sa më cilësor qumështin nga gomarica e ushqejnë sa më mirë dhe kujdesen shumë për to.

Megjithatë ajo çfarë mbetet e lartë është çmimi për një litër – ku në një vend siç është Shqipëria ku paga mesatare mezi arrin shumën prej 400 eurove – çmimi prej 50 eurove është tejet i lartë.

Leave a Reply