Lobi Euro – Atlantik shqiptar në Gjermani dhe Uniteti Global Alban & Gjerman sugjerojnë delegacionin e Kosovës të ketë vëmendje në bisedimet me Serbinë

0
115

Lobi Euro – Atlantik Shqiptar me seli në Gjermani dhe Uniteti Global Alban & Gjerman i sygjeron Delegacionit të Republikës së Kosovës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës që të ketë vëmendje në ballafaqim me palën serbe.

Shpresojmë dhe besojmë fuqishem në shtëpin e bardhë që do ta njohë realitetin e Kosovës siqë ka qenë aleati kryesor gjatë luftës dhe tani në paqë. Shprehim shqetsimin tone, të thellë se si partitë politike në momentet historike nuk po arrin një unitet të mirëfillt.

Eshtë brengosëse se si politika serbe pas shumë krimeve dhe gjenocidit të kryer në Kosovë nuk distancohet nga veprimet kriminale të Millosheviqit dhe të kerkojë falje për viktimat e krimit të organizuar. Shtëpia e Bardhë është burim dhe rrezatim i demokracisë botërore, prandaj si në luftë ashtu edhe në paqë do të ja u jep denimin e merituar të gjithë atyre që kryen krime mbi njerzimin Gabim edhe më të thellë historik dhe gjeo-strategjik, është duke bërë edhe një djalë i papërvojë dhe mungesë edukimi kombetar, Dritan Abazi, i cili po e mbështetë koalicionin pro-serb e pro-rus në formimin e Qeverisë të Malit të Zi .

Ai me këtë veprim është duke treguar mosmirnjohje të thellë për viktimat mbi shekullore të shqipëtareve të vrarë , ndjekur dhe shtypur nga aleanca e djallit serbo-ruse . Ai poashtu po harron se janë pikërisht miqët perendimor, SHBA-të dhe aleatët që na ndihmuan nga shfarosja e regjimit serbo-sllavo-ruse që Dritziu sot po i përkrah dhe sjell në krye të Qeverisë të Malit të Zi.

Leave a Reply