KEDS po ndërton nënstacion komplet të ri 35 kV në Zhur të Prizrenit

0
35

Në rajonin e Zhurit, një objekt i ri energjetik ka filluar të marrë formë.

bredhi

KEDS atje po ndërton një nënstacion komplet të ri me stabilimentet përcjellëse dhe transformatorë të ri.

Përmes këtij nënstacioni furnizohet me energji elektrike i tërë rajoni i Zhurit dhe Vrinit, ku përfshihen rreth 15 mijë konsumatorë. Kjo do të ndikojë drejtpërdrejt në furnizim kualitativ, duke rritur kështu sigurinë e furnizimit për konsumatorët e asaj ane, pasi nënstacioni i ri do të plotësojë kërkesat e furnizimit për atë pjesë të Prizrenit.

Nga ky nënstacion, në nivelin 35 kV furnizohet poashtu komplet rajoni i Dragashit.

Investimet e KEDS në nënstacione të reja po përmirësojnë dukshëm shërbimet ndaj konsumatorit dhe po rrisin sigurinë e furnizimit, duke dëshmuar kështu përkushtimin e kompanisë për të qenë sa më afër konsumatorit.

Leave a Reply