Kapet kosovari që po kontrabandonte 800 kilogramë duhan për “shisha”

0
87

Ky lloj duhani kushton 23.41 euro për kilogram. Kështu, dëmi tatimor i parandaluar arrin në mbi 18,700 euro
Njësia mobile e kontrollit në kuadër të zyrës kryesore doganore në Karlsruhe ka konfiskuar mbi 800 kilogramë duhan “shisha” (për nargjile) që nuk i ishte nënshtruar taksimit, shkruan presseportal.de.

Gjetja është bërë në automjetin e një 33-vjeçari në afërsi të qytetit Sinsheim në Autosztradën 8 në mes të dhjetorit të vitit 2020, transmeton albinfo.ch. Ndërsa për arsye taktike të hetimeve, njoftimi për shtyp është lëshuar tani.

Sapo kishin hapur derën e shoferit, zyrtarët e doganave të Karlsruhe kishin ndier aromën e duhanit të tubit të ujit.

I pyetur posaçërisht nga zyrtarët, shoferi kosovar pranoi se transportonte 800 kilogram duhan shisha. Gjatë një inspektimi më të afërt të furgonit, doganierët gjetën duhan të tillë pa vula takse në kuti kartoni ngjyrë kafe.

Sipas shoferit, mallrat vijnë nga Polonia, përcjell albinfo.ch. “Në Gjermani, duhani për nargjile i nënshtrohet taksës së duhanit. Shitja lejohet vetëm pasi të jetë paguar tatimi. Si dëshmi që taksa e duhanit është paguar, pullat e taksave duhet t’i bashkëngjiten paketimit individual.

Meqenëse kjo në rastin konkret nuk po ndodhte, mund të përjashtohej transporti legal”, thotë një zëdhënëse për shtyp e zyrës kryesore doganore në Karlsruhe.

Me dyshimin për evazion fiskal, zyrtarët kanë filluar procedimet penale kundër 33 vjeçarit dhe kanë konfiskuar duhanin e nargjileve.

“Shuma e taksës së duhanit varet nga çmimi i shitjes dhe aktualisht ajo llogaritet rreth 23.41 euro për kilogram, transmeton albinfo.ch. Kështu, dëmi tatimor i parandaluar arrin në mbi 18,700 euro, ”thotë Robert Pfütze, nënkryetari i njësisë së kontrollit të rrugëve të trafikut.

Hetimet e mëtejshme kryhen nga zyra e hetimit doganor Stuttgart, zyra në Karlsruhe.

(Foto: Hauptzollamt, Karlsruhe)

Leave a Reply