Truqe të thjeshta për ta bërë dimrin më të lehtë

0
48

Dimri erdhi, por duket se ka kaluar pak vonë këtë vit pasi ditët pak më të ngrohta na kanë shërbyer më gjatë.

Nëse jeni një nga ata njerëz që preferoni një sezon më të ngrohtë dhe nuk mund të prisni që sezoni i ftohtë të mbarojë në mënyrë që të largojë të gjitha veshjet e ngrohta, këto truqe të thjeshta mund ta bëjnë dimrin më të lehtë.

Nëse ngecni në dëborë, huazoni rërë nga macja juaj

Rëra e maceve është një alternativë e shkëlqyeshme për kripën. Edhe pse nuk ndihmon në shkrirjen e akullit, do t’ju ndihmojë gomat e makinës tuaj, duke shmangur rrëshqitjen dhe kthimin e rrotave në vend.

Shndërroni triko të vjetra në doreza

Edhe nëse nuk jeni të aftë të qepni, shndërrimi i një triko të vjetër në doreza është çuditërisht i lehtë dhe i lirë. Gjithçka që ju nevojitet është një kallëp për doreza, gërshërë, pe dhe një gjilpërë. Përveç dorëzave, mund të bëhen edhe çorape.

Investoni në një batanije elektrike dhe një shishe me ujë të nxehtë për të kursyer para

Nëse jeni të hutuar nga faturat astronomike të energjisë elektrike, investoni në një batanije elektrike që do t’ju mbajë të ngrohtë. Një shishe me ujë të nxehtë është një mënyrë tjetër për të mbajtur nxehtësinë gjatë natës.

Bëni dush më të shkurtër

Edhe nëse nuk zgjat shumë, bërja dush me ujë shumë të ngrohtë tingëllon si një mënyrë e shkëlqyeshme për të rrahur të ftohtin. Sidoqoftë, kjo metodë në të vërtetë thanë lëkurën, pasi uji i ngrohtë do të nxjerrë vaj natyral nga ai. Sa më i ftohtë të jetë uji, aq më i shëndetshëm është për lëkurën. Dhe nëse thjesht e doni ujin e nxehtë, atëherë përdorni vaj të thatë! Shumë produkte kozmetikë sot e përmbajnë atë.

Mbani një shampon të thatë në çantën tuaj

Edhe kapelat më në modë mund t’i bëjnë flokët tuaj të grumbulluara. Në qoftë se plani juaj nuk është që të vini një kapelë gjithë ditën, problemi me flokët tuaj është një nga ata me të cilat përballemi çdo dimër. Për të shmangur këtë, përdorni një shampon të thatë që do t’i bëjë flokët tuaj të duken të pastër dhe të harlisur.

Përdorni një sprej kuzhine për të pastruar makinën tuaj

Një sprej për pastrimin e kuzhinës do të parandalojë borën dhe akullin të vendosen në lopatën tuaj ose në ndonjë objekt që largon borën nga vetura juaj.

Parkoni veturën tuaj në mënyrë që të përballet gjithnjë drejt lindjes

Duke parkuar veturën tuaj që të mund të “shikojë” lindjen e diellit, ju e bëni diellin një aleat në ngrohjen tuaj. Është thjesht një aplikim i shkencës themelore!

Mbuloni fshesat me çorape në mënyrë që të mos ngecin

Ngrini me kujdes fshesat dhe më pas mbulojini me çorape të vjetra për të mos u ngjitur në xham./Ksp

Leave a Reply